Volledig scherm
Dennis Haar, oefenmeester van Jong PSV. © Pro Shots

Jong PSV noodgedwongen met nieuwe kern op jacht naar tweede periodetitel

Bij Jong PSV is het altijd maar de vraag wie er in wedstrijden mee mag en kan doen. In de tweede seizoenshelft kan de ploeg morgen, als alles meezit, de tweede periodetitel pakken, maar dat moet gebeuren met een zeer onervaren groep.

Tegen Jong Ajax moet een tamelijk onervaren selectie de klus zien te klaren. Alle spelers die op korte termijn in aanmerking zou kunnen komen voor de A-selectie van PSV waren afgelopen week immers mee naar het trainingskamp van PSV in Qatar. Deze spelers zijn zondag tegen de rivaal uit Amsterdam dan ook niet inzetbaar.

Onder meer Zakaria Aboukhlal, Joël Piroe, Michal Sadílek, Jordan Teze en nog een aantal andere talenten zijn er tegen Jong Ajax niet bij. Daardoor komt er waarschijnlijk ruimte voor nieuwe talenten, zoals bijvoorbeeld verdediger Tijn Daverveld en middenvelder Andrew Mendonca. Keeper Yanick van Osch is de rest van het seizoen uitgeschakeld en dat betekent dat voor keepers als Mike van de Meulenhof en Kyan van Dorp speeltijd lonkt. Van Dorp lijkt de aangewezene om morgen in Amsterdam te gaan keepen, omdat Van de Meulenhof met het eerste elftal mee was naar Qatar.

Met het vertrek van Laros Duarte, die op huurbasis is teruggekeerd bij zijn oude club Sparta, en mogelijk ook Ramon Pascal Lundqvist, die in de belangstelling staat van onder meer NAC, wacht Jong PSV een stevige uitdaging om de huidige zesde stek in de eerste divisie te verdedigen.

Jong PSV won eerder dit seizoen de thuiwedstrijd tegen Jong Ajax met 2-1.

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV