Volledig scherm
Zakaria Aboukhlal © Matthijs Daniels

Jong PSV ondergaat metamorfose en bijt het spits af met oefenduel

In het kielzog van PSV 1 is ook het beloftenteam van de landskampioen aan het voetbalseizoen begonnen.

Met een grotendeels vernieuwde selectie trapt de door coach Dennis Haar getrainde talentenploeg zaterdag om 13.00 af voor het eerste oefenduel, met Jong FC Utrecht. Haar heeft onder meer de beschikking over twee nieuwe spelers die een contract bij PSV hopen te verdienen. Het gaat om de jeugdinternational Charaf Taoualy (19, Marokko) en de Amerikaan Richard Ledezma (17, VS), die allebei vanaf het middenveld kunnen spelen. Taoualy speelde tot voor kort bij Sevilla en Ledezma bij Real Monarchs in zijn geboorteland.

Peter van Ooijen

Daarnaast is 'oude bekende' Peter van Ooijen (26) van de partij. De Rosmalenaar liet onlangs een aanbieding lopen om bij Heracles Almelo zijn contract te verlengen en traint in afwachting van een nieuw avontuur mee bij Jong PSV. Van Ooijen is bij PSV een graag geziene gast en wist in het verleden zelfs te scoren in een Europa Leagueduel met het eerste elftal. Voor Jong PSV moet de sportieve verwachting dit seizoen mogelijk iets worden bijgesteld, nu er geen spelers van 23 jaar en ouder meer mogen worden opgesteld. Daarnaast is het niet meer toegestaan om met talenten vrijwel onbeperkt te schakelen tussen het eerste elftal en het beloftenteam.

Haar heeft met de Belg Matthias Verreth (20), de Deen Nikolai Laursen (20), Dirk Abels (21) en goalie Yanick van Osch (21) enkele vertrouwde waarden over. Uit het succesvolle onder 19-team, dat de landstitel pakte, schuiven veel spelers door. Momenteel trainen Zakaria Aboukhlal, Joël Piroe en Amar Catic bijvoorbeeld bij Jong PSV. De kans is groot dat zij zich komend seizoen in de eerste divisie mogen bewijzen. Tegelijkertijd kan Jong PSV weer als een soort van 'opvanghuis' fungeren voor jonge spelers die bij de A-selectie amper minuten krijgen. Ze mogen bij deelname bij Jong PSV niet altijd meer op de bank bij PSV 1 zitten.

PSV