Volledig scherm
Sam Lammers viert zijn gelijkmaker tegen FC Emmen. © Thomas Bakker

Jong PSV op de valreep naast FC Emmen

Jong PSV houdt nog steeds een beetje uitzicht op een toppositie in de eerste divisie. De ploeg speelde maandagavond met 1-1 gelijk tegen FC Emmen en kon daardoor de aansluiting met de topploegen net niet maken. FC Emmen blijft nog een beetje gevaarlijk in de strijd om promotie en staat op zeven punten van NEC, dat momenteel de beste papieren heeft. 

Op De Herdgang was Jong PSV in de eerste helft de betere formatie en dat resulteerde onder meer in een kans voor Donyell Malen. Van dichtbij kopte de 19-jarige aanvaller over. Malen was voor rust de meest dreigende man aan de zijde van het beloftenteam, maar uit zijn acties konden hij en het team geen rendement putten. FC Emmen gaf niet al te veel weg en kon keeper Eloy Room zelden verontrusten.

Jong PSV probeerde in de tweede helft om de Drenten klem te zetten en leek in die opzet te slagen. Met de nodige druk naar voren dwong de ploeg opnieuw een paar mogelijkheden af, maar opnieuw was er geen succes. FC Emmen was bij een tegenstoot wel gevaarlijk en via een streep van Anco Jansen scoorde de ploeg als eerste. Room was kansloos op een snoeiharde inzet in de rechterkruising. FC Emmen had kort daarna nog op 0-2 kunnen komen, maar de lat bracht redding voor Room en Jong PSV.

De Eindhovenaren probeerden de gelijkmaker te forceren en leken het onderspit te delven. Opvallend was dat de Jong PSV'ers wel bij de goal kwamen, maar soms niet van afstand schoten. Zo schoot Malen tweemaal van afstand, maar zijn inzetten over de grond belanden in de handen van de goed liggende Dennis Telgenkamp.

Kort voor tijd had FC Emmen de score alsnog kunnen verdubbelen, maar onderscheidde Room zich met een uitstekende redding. Via Sam Lammers voorkwam Jong PSV dat de drie punten naar de Drenten gingen. Zijn 1-1 met het hoofd zorgde alsnog voor enige vreugde in het Eindhovense kamp. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV