Volledig scherm
Peter Uneken, trainer van Jong PSV. © BSR Agency

Jong PSV op jacht naar eerste zege van dit seizoen, nieuwelingen inzetbaar

Jong PSV gaat vrijdagavond tegen Jong AZ op zoek naar de eerste zege van dit seizoen. De ploeg van Peter Uneken kende door een (zelfs naar Jong PSV-begrippen) grote hoeveelheid wisselingen en een aantal blessuregevallen bij PSV 1 een lastige start en pakte maar een punt uit de eerste vier wedstrijden. 

Uneken raakt daarvan niet van de leg. ,,Tegen Jong FC Utrecht hebben we zeker terecht verloren, maar in de andere wedstrijden zat er meer in. We lieten het liggen in de eindfase en maakten een paar keer verkeerde keuzes en een paar keer gaven we de goals te makkelijk weg.” Het hoofddoel van Jong PSV is het opleiden van spelers, maar Uneken snapt ook dat een overwinning de stand op de ranglijst een prettiger aanzien geeft. 

Bij Jong PSV zijn de nieuwelingen Chris Gloster, Cyril Ngonge en Claudio Gomes inzetbaar. Zij kwamen de afgelopen transferperiode over naar PSV en moeten voor een nieuwe impuls binnen het team zorgen. Aanvoerder Justin de Haas is niet inzetbaar wegens een blessure en ook Yorbe Vertessen, Andrew Mendonca en Koen Oostenbrink zijn er nog niet bij. 

Uneken kan nog niet zeggen of de nieuwe krachten ook in de basis starten. ,,Op de dag van de wedstrijd neem ik de opstelling eerst met de spelers door.” 

PSV