Volledig scherm
© BSR Agency

Jong PSV pakt eerste uitzege van seizoen in Helmond

Jong PSV heeft na vier maanden voetballen dan eindelijk de eerste punten weten binnen te halen op vreemde bodem. Na een 0-3 voorsprong bij rust werd een zwaarbevochten 2-3 over de streep getrokken in een wedstrijd met twee totaal andere helften.

Voor rust was Jong PSV heer en meester in een wedstrijd waarin Helmond Sport er niets van bakte. Via twee goals van Sekou Sidibe en een treffer van Robin Schoonbrood stond de ruststand op het bord en daar was niets op af te dingen. Jong PSV kon naar hartelust combineren en had nog wel wat vaker kunnen scoren, maar leek onbedreigd op de zege af te gaan.

Na rust veranderde het spelbeeld en wist Helmond via opportunisme en een aantal aardige combinaties de druk op Jong PSV te krijgen. Uit twee corners werd het vrij snel 2-3 en dat was het startsein voor een Helmonds offensief. Met name dankzij keeper Mike van de Meulenhof gingen de punten mee naar Eindhoven. Offensief wist Jong PSV weinig meer uit te richten, al lagen er zeker kansen om de vierde of vijfde goal te maken. De kansen van Helmond Sport werden gepakt door de uit Helmond afkomstige goalie Van de Meulenhof. 

Door de zege op de buur stijgt Jong PSV naar de zestiende plek in de eerste divisie. De ploeg startte erg moeizaam in dit seizoen en werkt zich langzaamaan een beetje omhoog. 

  1. Jong PSV gaat ondanks fraaie treffers van Richie Ledezma onderuit in Volendam

    Jong PSV gaat ondanks fraaie treffers van Richie Ledezma onderuit in Volendam

    Ondanks twee fraaie treffers van Richie Ledezma ging Jong PSV vrijdagavond met 4-2 onderuit bij FC Volendam. De ploeg van Peter Uneken speelde bijna een uur met een numerieke minderheid, nadat Maxime Soulas met rood was weggestuurd. Scheidsrechter Gansner meende dat hij een doorgebroken speler had neergehaald en dat werd door de Fransman fel betwist. Het protest haalde niets uit, waardoor Jong PSV met een 4-4-1 opstelling verder moest.

PSV