Volledig scherm
Cody Gakpo was de grote man bij De Graafschap - Jong PSV. © Lars Smook

Jong PSV recht de rug en pakt dankzij Gakpo eerste zege ooit op De Vijverberg

Jong PSV pakte op de Vijverberg tot gisteravond nog nooit een punt, maar daar kwam vrijdagavond verandering in. Onder aanvoering van debutant in de basis Cody Gakpo, die twee goals maakte en een penalty kreeg, poetste het team van Dennis Haar een 2-0 achterstand weg en won het met 2-3. 

Het was vorige week genieten, afzien en sportief groeien tegelijk voor de jonge PSV-aanvaller Gakpo (18). Tijdens het trainingskamp van PSV in de Verenigde Staten maakte hij een prima indruk en kreeg de aanvaller een basisplek in het oefenduel met Fluminense. Na die zinderende negendaagse volgde gisteren eerst de harde realiteit op de Doetinchemse Vijverberg. Gakpo scoorde en liet op het veld een paar aardige dingen zien, maar Jong PSV had het ontzettend moeilijk. Ook de vierde ontmoeting tussen de PSV-beloften en de trots uit De Achterhoek leek uit te lopen op een teleurstelling. 

Vlammend

De Graafschap heeft tegen Jong PSV in eigen huis bijna patent op een vlammende start en vrijdag was het niet anders. Al na elf minuten keek Jong PSV tegen een 2-0 achterstand aan. Bram van Vlerken had het lastig tegen Youssef El Jebli en Eloy Room, die verder een puike partij keepte, moest twee keer vissen. Jong PSV leek een vernederende oorwassing te moeten ondergaan, maar rechtte de rug. 

Room

Gakpo scoorde al snel tegen en daarmee was de spanning terug in het duel. De Graafschap had daarin veel druk op het doel van Jong PSV en had de 3-1 kunnen en moeten maken, maar trof een paar keer het lichaam van Room. In de slotfase was het opnieuw Gakpo, die een beslissende rol vervulde voor Jong PSV. Hij kreeg van arbiter Ruperti een penalty nadat hij in het Achterhoekse strafschopgebied werd gevloerd. Dante Rigo scoorde vanaf de stip beheerst en stuurde Filip Bednarek de verkeerde kant op.  Daarna maakte Gakpo na een uitbraak ook nog de 2-3, die Jong PSV dus de eerste punten ooit op de Vijverberg opleverde. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV