Volledig scherm
© Marcel van Dorst

Jong PSV schilt appeltje met RKC in spectaculair duel

Jong PSV heeft vrijdagavond in het Mandemakers Stadion afgerekend met RKC. De beloftenploeg won met 3-5 van de Waalwijkers, die tien dagen geleden nog stuntten in het Philips Stadion en PSV in het bekertoernooi uitschakelden.

De talentenformatie toonde in Waalwijk weinig ontzag voor de ploeg van Fred Grim, die via een van richting veranderde inzet van Cody Gakpo snel op achterstand kwam. Daarna maakte Dylan Seys al snel gelijk en dat leek de aanzet voor een offensief van RKC. Zover kwam het niet omdat Jong PSV via Joël Piroe en Ramon Lundqvist (na een penalty) snel op 1-3 kwam. Gakpo maakte daarna de 1-4, waardoor Jong PSV met een zeer comfortabele marge de rust in ging.

Via een penalty van Emil Hansson, die in twee instanties raak schoot, kwam RKC nog dichterbij. jong PSV stond achterin even te prutsen, maar was voorin wel scherp. Opnieuw Piroe maakte aan de spanning een einde met de mooiste goal van de avond. Hij draaide zich fraai vrij naar zijn rechterbeen, om daarna de bal langs de keeper van RKC te schieten. De ploeg uit Waalwijk vocht daarna nog om de stand een draaglijker aanzien te geven en slaagde daarin, via Hansson. Na de 3-5 kwamen er geen grote kansen meer en kon Jong PSV de overwinning over de streep trekken. 

PSV