Volledig scherm
Pascal Jansen. © Joep Leenen/Pro Shots

Jong PSV staat uit al bijna 400 minuten droog en verliest

EINDHOVEN - Jong PSV heeft in Volendam opnieuw een uitwedstrijd met 1-0 verloren. Voor de derde keer in vier wedstrijden ging een duel met de kleinst mogelijke marge verloren. Het vierde duel in die reeks eindigde in 0-0, waardoor Jong PSV nu in uitwedstrijden al bijna 400 minuten niet meer heeft gescoord. Het team van Pascal Jansen pakte 7 punten in 8 uitduels (waarin de ploeg maar 5 keer scoorde) en maar liefst 21 in 7 thuisduels. In uitwedstrijden loopt het dit seizoen al langer zeer moeizaam bij de beloftenploeg.

Na een klein uur was een aanval van de Noord-Hollanders het beloftenteam van Jansen te machtig. Paul Kok brak door langs de rechterkant van Jong PSV en verschalkte Dirk Abels. Hij bediende de compleet vrijstaande Kevin van Kippersluis in het centrum, die de goal maakte voor FC Volendam. Jong PSV kreeg daarna nog enkele kansen om de gelijkmaker aan te tekenen, maar slaagde daarin niet. Het eerste duel van de wedstrijd moest Jong PSV vooral tegenhouden. Bij de ploeg maakte de 17-jarige Hongaar Bertalan Kun zijn debuut in het betaald voetbal, als invaller. Jong PSV blijft derde in de eerste divisie en zag MVV en VVV uitlopen.
Jong PSV stond vrijdagavond compleet op eigen benen en had geen 'hulp' van A-selectiespelers. Het team was ten opzichte van maandag, toen Jong PSV met 1-0 van De Graafschap won, op veel plaatsen (liefst zeven) gewijzigd. Jong PSV scoorde voor het laatst in een uitwedstrijd op 30 september (via Sam Lammers) en won voor het laatst een uitduel op 22 augustus.

PSV