Volledig scherm
Michal Sadílek, Joël Piroe en Justin Lonwijk, talenten van Jong PSV. © Thomas Bakker

Jong PSV start tegen FC Eindhoven aan seizoen met strengere 'beloftenregels'

Jong PSV start vrijdagavond op De Herdgang aan het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, zoals de eerste divisie sinds juli heet. 

De beloften krijgen dit jaar te maken met strengere selectieregels. Zo mogen spelers bijvoorbeeld op maandag niet meer uitkomen voor Jong PSV, als ze in de dagen daarvoor bij PSV 1 op het wedstrijdformulier stonden. Ook is het verboden dat spelers van 24 jaar en ouder in deze divisie spelen voor beloftenteams. 

Trainer Dennis Haar trainde deze week met een selectie van zestien talenten. Of hij nog kan rekenen op aanvulling vanuit de A-selectie wordt pas vrijdag duidelijk. Jong PSV start in het eerste duel van het seizoen met een regionale derby. Op het eigen trainingscomplex is FC Eindhoven de tegenstander. Het duel begint om 20.00 uur. 

Mogelijke opstelling Jong PSV (onder voorbehoud van toevoeging spelers uit de A-ploeg): Van Osch; Wallenburg, Abels, Soulas, Theunissen; Schoonbrood, Duarte, Kun; Verreth, Piroe, Catic 

  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?

PSV