Volledig scherm
Ragnar Oratmangoen in duel met Matthias Verreth © BSR Agency

Jong PSV stijgt naar toppositie in de Keuken Kampioen Divisie

Via een overtuigend optreden rekende Jong PSV maandag af met TOP Oss, waar de beloftenploeg eerder dit seizoen nog kansloos van verloor. Na 90 minuten stond een 3-1 eindstand op het bord. Jong PSV stijgt door dat resultaat naar de vijfde plek in de eerste divisie en heeft uitzicht op de top-drie. De ploeg van Dennis Haar staat maar drie punten achter nummer drie Go Ahead Eagles.

Tegen TOP Oss kwam Jong PSV in eerste instantie op achterstand. Via een uitbraak wist Ragnar Oratmangoen te scoren, nadat hij aan de aandacht van Bertalan Kun ontsnapte. De PSV-beloften bogen de achterstand snel om in een voorsprong, nadat achtereenvolgens Justin Lonwijk en Mauro Júnior (vanaf de stip) scoorden. De goal van Lonwijk was het aanzien meer dan waard. Met een prachtig schot krulde hij de bal in de rechterhoek achter keeper Nick Olij. Lonwijk had voor de winterstop te maken met een langdurige knieblessure en lijkt nu echt op de weg terug. De Tilburger speelde zijn beste wedstrijd na zijn rentree.

Mauro benutte een penalty feilloos en was opnieuw een van de motoren van Jong PSV. Door zijn goal kon de ploeg met een voorsprong gaan rusten. Ook na de onderbreking had Jong PSV niet al te grote problemen met TOP, dat vergeefs probeerde om tot grote kansen te komen. Na een uur scoorde Zakaria Aboukhlal (3-1) en leek het pleit beslecht. De Ossenaren kregen nog wel een aantal mogelijkheden, maar slaagden er niet om in PSV-keeper Youri Roulaux nog te verschalken.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8176 stemmen