Justin de Haas (rechts) in duel met Ralf Seuntjens van De Graafschap.
Volledig scherm
Justin de Haas (rechts) in duel met Ralf Seuntjens van De Graafschap. © BSR Agency

Jong PSV strijdend ten onder in Doetinchem

Ook de zevende uitwedstrijd van dit seizoen heeft Jong PSV geen punt opgeleverd. In Doetinchem leden de Eindhovense beloften een 4-1 nederlaag. Het verlies was verdiend, maar Jong PSV kreeg zeker een aantal kansen om te scoren en had na rust nog wel een goal verdiend.

De PSV-talenten overleefden de beginfase, waarin De Graafschap stormde en de lat raakte. Daarna was het Amar Catic, die de score opende uit een counter. Hij benutte zijn startsnelheid goed en wist Ted van de Pavert en Hidde Jurjus te omspelen: 0-1.

Bekijk hier de samenvatting van De Graafschap - Jong PSV (premium)

De Graafschap zat niet bij de pakken neer en zette al snel de gelijkmaker op het bord. De Doetinchemmers kregen de meeste kansen en kwamen in de eerst helft ook op voorsprong, nadat Jong PSV een corner niet goed verwerkte. De beloften boden regelmatig weerstand en hadden ook een paar mogelijkheden, maar schoten in de eindfase net tekort.

Nadat de nummer twee in de tweede helft uitliep naar 3-1 en 4-1 was het pleit beslecht, maar gooide Jong PSV het hoofd niet in de schoot. De ploeg bleef proberen om een treffer aan te tekenen, maar het zat er niet in. Onder anderen Sekou Sidibe dwong een aardige schietkans af.

Smet op de wedstrijd was het uitvallen van Jong PSV-sterkhouder Claudio Gomes, die per brancard het veld geblesseerd moest verlaten. 

PSV