Volledig scherm
Jong PSV presteert dit seizoen onder trainer Pascal Jansen boven de verwachtingen, met een derde plek in de tussenstand. © Marcel Bonte

Jong PSV-trainer Jansen
legt lat hoog voor eigen opvolger

EINDHOVEN - De resultaten van Jong PSV in de eerste divisie zijn dit seizoen boven verwachting. 

De ploeg heeft met nog vijf duels te spelen al vijf punten meer dan het ooit eerder haalde. In drie seizoenen in de eerste divisie kwam de ploeg maximaal op 54 punten uit. Met de 59 punten van nu staat Jong PSV op de derde plek en daar wil het graag blijven. 

Bovenin is het echter dringen en staat nummer acht Almere City FC maar op vijf punten achterstand. Jansen heeft met de huidige resultaten de lat hoog gelegd voor zijn opvolger, die binnenkort bekend wordt. De assistent-coaches Jean-Paul de Jong (FC Utrecht) en Dennis Haar (AZ) gelden als kandidaten voor zijn huidige functie. PSV voert nog een aantal gesprekken alvorens een benoeming bekend te maken. Jansen schuift daarna door naar de post van hoofd jeugdopleidingen, nu Art Langeler bondscoach van Jong Oranje wordt. 

De coach van Jong PSV kon maandag weinig anders dan lof hebben voor de prestatie van zijn team. Jong PSV zette nummer vijf FC Volendam simpel aan de kant, met 2-0. "Voor rust lieten we na te scoren, maar was ik wel heel tevreden over het spel. Op een enkele tactische aanwijzing na hoefde er niks te veranderen", aldus Jansen. "Wel heb ik aangegeven dat we niks aan die eerste helft hadden, omdat we nog op 0-0 stonden. We moesten doorgaan, maar ook ervoor blijven zorgen dat we niet tegen een succesvolle counter of spelhervatting zouden aanlopen." Via twee goals van Steven Bergwijn pakte Jong PSV na rust alsnog de dik verdiende punten. "Dit was een van onze beste wedstrijden van het seizoen, ik denk dat hij bij de beste drie duels van onze kant hoort."

PSV