Peter Uneken en Jordan Teze. De rechtsback werd na een uur gewisseld, omdat hij deze week ook inzetbaar moet blijven bij het eerste elftal van PSV.
Volledig scherm
Peter Uneken en Jordan Teze. De rechtsback werd na een uur gewisseld, omdat hij deze week ook inzetbaar moet blijven bij het eerste elftal van PSV. © BSR Agency

Jong PSV-trainer Uneken: ‘We hadden er meer uit kunnen halen tegen Jong Ajax”

Jong PSV-coach Peter Uneken was maandag na afloop van de verloren editie van Jong Ajax-Jong PSV (2-0) teleurgesteld over het resultaat. Hij vond dat zijn ploeg niet goed begon, maar zich herstelde tijdens de wedstrijd en dus ook kans had op meer dan een nederlaag. 

,,Zeker in de tweede helft hebben we ons laten zien en veel op de helft van de tegenstander gespeeld”, had Uneken gezien. ,,Alleen waren we niet in staat om heel veel kansen te creëren, ook omdat we zelf in de eindfase niet de goede keuzes maakten. Soms schoten we te vaak en soms kozen we net de verkeerde oplossing. We hadden er meer uit kunnen halen.” Mogelijkheden waren er wel, maar daarbij had Jong PSV soms niet de precisie of het vermogen om de goal te maken. Met name Sekou Sidibe had uit een van zijn twee schietkansen misschien meer moeten halen. 

Uneken werkt dit seizoen met een sterk vernieuwde groep, met veel spelers die hun weg nog moeten vinden bij Jong PSV. Een aantal spelers laat soms fraaie dingen zien, maar is nog zoekende. Chris Gloster (linksback), Claudio Gomes (middenveld) en Cyril Ngonge stonden in de basis en voor Gloster en Ngonge was dat pas de eerste keer. Gomes speelde vrijdag voor het eerst vanaf de aftrap. 

Bij Jong PSV viel Amar Catic uit, na een duel in het strafschopgebied van Jong Ajax. Het is nog onduidelijk wat hij precies markeert, maar Uneken houdt rekening met een blessure die enige tijd gaat kosten.

PSV