Sekou Sidibe van Jong PSV.
Volledig scherm
Sekou Sidibe van Jong PSV. © BSR Agency

Jong PSV verliest na boeiend gevecht van De Graafschap

Jong PSV heeft maandagavond een van de betere wedstrijden van dit seizoen gespeeld, maar hield geen punten over aan het duel. Tegen De Graafschap verloor de ploeg van Peter Uneken in extremis: 2-3. Via goals van Yorbe Vertessen en invaller Sekou Sidibe wist Jong PSV op voorsprong te komen, maar Mohamed Hamdaoui en Ralf Seuntjens scoorden tegen. Vlak voor tijd wist Branco van den Boomen de 2-3 te maken.

Jong PSV nam in de eerste helft de leiding via Yorbe Vertessen, die zich goed vrij wist te spelen en doeltreffend uithaalde. De talentvolle 19-jarige spits is na een periode met veel fysiek ongemak definitief op de weg terug en kon een helft volmaken. Vertessen zat een jaar geleden dicht tegen een plek in de A-selectie van PSV aan en ging ook mee naar het trainingskamp in Qatar, maar kwam daarna weinig in actie.

Met de Belg heeft Jong PSV voorin weer een aanspeelpunt en dat kwam Jong PSV tegen de Graafschap ten goede. Voor rust was ook de rechterkant van het team (met Noni Madueke en Shurandy Sambo) in balbezit een paar keer op dreef. Met deze spelers van 18 en 17 jaar lijkt PSV voor de toekomst perspectief voor de rechterzijde aan boord te hebben. Madueke was na rust een paar keer gevaarlijk en stichtte voorin veel gevaar, maar tot goals leidde het niet. De Graafschap was via een fraaie schot van Mohamed Hamdaoui langszij gekomen, waarna Sekou Sidibe weer zorgde voor een Eindhovense goal. Ralf Seuntjens zorgde snel voor de gelijkmaker, maar het leek De Graafschap niet te baten omdat Jong PSV twee grote kansen kreeg op de 3-2. Eerst schoot Cyril Ngonge op keeper Hidde Jurjus (verhuurd door PSV) en daarna miste Amar Catic bijna voor open goal. Van den Boomen dompelde Jong PSV daarna alsnog in rouw.

Bij Jong PSV maakte keeper Yanick van Osch na veertien maanden zijn rentree. Hij moest herstellen van een kruisbandblessure en is weer wedstrijdfit.

Ralf Seuntjens zorgde snel voor de gelijkmaker.
Volledig scherm
Ralf Seuntjens zorgde snel voor de gelijkmaker. © BSR Agency

PSV