Volledig scherm
Twee goals van Nikolai Laursen waren niet genoeg bij RKC, waar Jong PSV met 3-2 verloor. © Pro Shots / Thomas Bakker

Jong PSV verliest ondanks twee goals van Laursen bij RKC: 3-2

Jong PSV heeft bij RKC Waalwijk een smadelijke nederlaag moeten slikken. In de eerste helft was de ploeg van Dennis Haar veel beter en kwamen er ook de nodige kansen, maar wist Jong PSV slechts een 0-1 voorsprong te nemen. Alleen Nikolai Laursen was succesvol. 

De Deen maakte met zijn zesde goal van het seizoen ook nog de tweede goal van Jong PSV, maar genoeg voor een tastbaar resultaat was het niet. RKC maakte er drie en Johan Voskamp werd uiteindelijk de grote man van de Waalwijkse formatie, met twee goals. De nederlaag tegen de laagvlieger in de eerste divisie betekent dat Jong PSV de aansluiting met de ploegen in de subtop nu mist. 

Lundqvist

Lundqvist viel in Waalwijk twee keer nadrukkelijk op. Hij was betrokken bij de Scandinavische aanval waarmee Jong PSV de 0-1 op het bord bracht. ,,Ik had Nikolai Laursen gezegd dat hij naar de tweede paal moest gaan bij uitbraken over rechts", verklaarde Lundqvist. Die zorgde voor de assist, die Laursen simpel binnen kon lopen.

Halverwege de eerste helft, toen Jong PSV nog domineerde, eiste de aanvallende middenvelder een vrije trap voor zich op waarvoor zich ook Dante Rigo meldde. ,,Nee, niet omdat ik me nadrukkelijk wil manifesteren", reageerde hij. ,,Ik heb gewoon een goede trap. We hebben het onderling opgelost. Rigo zou gewoon de volgende weer nemen."

Die was al van het veld toen Jong PSV in blessuretijd nog eens aan mocht leggen. Marcel Ritzmaier deed het nu en deponeerde de bal op de onderkant van de lat. Bijna was Jong PSV dus nog met een gelijkspel van het veld gestapt. Lundqvist maakte de 90 minuten wel vol als bewijs dat hij steeds fitter raakt. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV