Volledig scherm
Pascal Jansen. © Joep Leenen/Pro Shots

Jong PSV voor het eerst favoriet in duel met FC Eindhoven

EINDHOVEN - Jong PSV neemt het vrijdagavond op tegen FC Eindhoven en zal, als er bij PSV 1 verder geen gekke dingen gebeuren, onder meer kunnen rekenen op de inbreng van Jordy de Wijs en Florian Jozefzoon.

De beloften van PSV voeren de eerste divisie-ranglijst fier aan, terwijl de resultaten van FC Eindhoven grillig zijn. De stadgenoot bivakkeert in de middenmoot, maar blijft een ploeg die door menigeen wordt getipt als potentiële play off-deelnemer. Vrijdagavond moet op De Herdgang blijken of de verhoudingen in Eindhoven inderdaad zijn veranderd. Na de ongelukkige nederlaag in Almere hoopt Jong PSV-trainer Pascal Jansen dat zijn team beter voor de dag komt.

Waar het de afgelopen vier jaar soms wat geforceerd zoeken was naar ‘derby-ingrediënten’, lagen ze nu op papier voor het oprapen. In de selectie van FC Eindhoven zitten met Augustine Loof en Rai Vloet (gehuurd van PSV) twee spelers die zeer recent nog in het beloftenteam van PSV meedraaiden. Zij zijn echter geblesseerd. Thomas Horsten is al wat langer weg bij PSV. Jansen vindt het jammer dat Vloet en Loof er niet bij zijn. „Ik weet alleen al van Rai dat hij van dit soort duels houdt en we hadden het graag tegen hen opgenomen. Door het internationale programma van PSV en PSV onder 19 hebben we ons niet met de complete ploeg kunnen voorbereiden, maar we zijn zeker in staat een goede selectie op de been te brengen.”
Bij Jong PSV sluiten Jordy de Wijs, Florian Jozefzoon, Ramon Lundqvist en Remko Pasveer van PSV 1 aan. Topscorer Sam Lammers en middenvelder Dante Rigo ontbreken. Zij klopten woensdag met PSV A1 Bayern München onder 19 (0-2). Waarschijnlijk vervangt Peruaans international Luiz ‘Beto’ da Silva (19) Lammers.

PSV