Volledig scherm
Sam Lammers (links) heeft gescoord voor Jong PSV tegen FC Eindhoven. © Thomas Bakker

Jong PSV wemelt van aanvallend talent

Keuze te over momenteel op De Herdgang om de aanval van Jong PSV te vullen. De club barst van het aanvallend talent.

Of het nou Sam Lammers, Mauro Junior, Nikolai Laursen, Joël Piroe, Albert Gudmundsson, Cody Gakpo of Donyell Malen is, alle jonkies brengen voor het niveau onder de eredivisie al specifieke kwaliteiten mee. Achter deze talenten strijdt nog een vloot ambitieuze knapen (Verreth, Konings, Van der Moot, Daneels) om speelminuten , maar voor hen wordt het dringen om überhaupt nog aan de bak te komen. Een nieuwe lichting (met onder anderen Sekou Sidibe en Zakaria Aboukhlal) hijgt de rest alweer in de nek. 

Malen

Vrijdagavond waren Lammers (met een gave treffer) en Mauro Junior aan de Aalsterweg de mannen op het scorebord bij Jong PSV. Debutant Malen had daar ook nog bij moeten komen, maar knalde net na de 1-2 over. In zijn eerste dertig minuten in het betaald voetbal liet hij niettemin een uitstekende indruk achter. "Het is een mooi moment voor me, ja. Dit is mijn allereerste profduel in Nederland en het voelt goed om na twee jaar in Engeland terug te zijn. Hopelijk kan ik ooit zeggen dat het hier allemaal begonnen is." Nieuweling Malen geldt al jaren als een van de grootste aanvallende talenten van Nederland en is na twee seizoenen bij Arsenal een meer dan serieuze concurrent voor de andere Jong PSV-aanvallers. "Ik kan op links en centraal voorin goed uit de voeten en zoek dan vaak de kortste weg naar de goal." 

Mauro

Uiteindelijk was het Mauro Junior die gisteravond die route met succes volgde. Kort voor tijd zorgde de Braziliaan, die razendsnel Engels heeft geleerd, voor de winnende goal. "Ik wil me zo snel mogelijk goed verstaanbaar kunnen maken en heb de hele week thuis Engelse lessen gevolgd", aldus Mauro. Later wil hij ook het Nederlands onder de knie krijgen, om alles te kunnen volgen. "Nu ben ik blij omdat mijn eerste officiële treffer in Nederland drie punten waard is."

Lammers

Lammers maakte dat al vaker mee. Vier maanden terug zorgde hij zelfs voor punten bij PSV 1. "Als ik daar geen speeltijd krijg, moet ik ervoor zorgen dat ik in deze wedstrijden het beste geef en beslissend kan zijn. Vanavond had ik er nog een bij moeten maken, maar over mijn eerste goal ben ik tevreden. Ik werd een kwartier voor tijd nog gewisseld zodat ik er zondag in Heerenveen bij kan zijn en mee kan doen als de trainer me nodig heeft."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV