Nieuweling Claudio Gomes maakte vrijdag zijn debuut bij Jong PSV, in het duel met Jong AZ. Maandag reist hij met de beloftenformatie van Peter Uneken naar Jong Ajax.
Volledig scherm
Nieuweling Claudio Gomes maakte vrijdag zijn debuut bij Jong PSV, in het duel met Jong AZ. Maandag reist hij met de beloftenformatie van Peter Uneken naar Jong Ajax. © BSR Agency

Jong PSV wil goede gevoel vasthouden in beloftentopper tegen Jong Ajax

Na de spectaculaire wending met een positieve afloop in het duel met Jong AZ van vrijdagavond wil Jong PSV maandag in de beloftentopper tegen Jong Ajax het goede gevoel vasthouden. De Eindhovenaren wonnen vrijdag mede dankzij een fraai optreden van Richard Ledezma met 3-2 van de Alkmaarders en zien nu de jonge Ajacieden op hun pad komen. 

Wie er van het eerste elftal tegen Jong Ajax bij de selectie aansluit, wordt pas maandag bekend. Bij Jong PSV trainden zondag Ibrahim Afellay en Ryan Thomas mee, maar zij mogen niet in de eerste divisie spelen omdat ze ouder dan 23 jaar zijn. PSV kan wel een van de keepers Lars Unnerstall (29) of Robbin Ruiter (32) opstellen, omdat de leeftijdsrestricties bij goalies vervallen in onderlinge duels tussen Jong-teams. Nu het voor PSV 1 drukke weken zijn, kan hoofdtrainer Mark van Bommel van PSV 1 niet al te veel risico's met zijn kerngroep bij de A-selectie nemen. Hij moet meerdere opties aan boord hebben voor de basis en reservebank, waarbij de jonge reserves (van 23 jaar en jonger) wel wedstrijdritme bij Jong PSV mogen opdoen. 

Jong PSV-trainer Peter Uneken weet nog niet wat hij van Jong Ajax kan verwachten, omdat de Ajacieden een Champions League-duel afwerken en Ajax onder 19 in de UEFA Youth League actief is. Zelf verwacht hij niet heel veel veranderingen in de opstelling van afgelopen vrijdag. ,,Voor elke groep is winnen prettig en natuurlijk zorgt dat voor positiviteit. Het gevoel van vrijdag willen we graag vasthouden.” Middenvelder Robin Schoonbrood is weer inzetbaar, nadat hij vrijdag uitviel. 

Mogelijke opstelling Jong PSV: Unnerstall; Teze, Daverveld, Soulas, Gloster; Lauwers Ledezma Gomes; Ngonge, Catic, Sidibe

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV