Volledig scherm
Mike van de Meulenhof stijgt boven iedereen uit tijdens Helmond Sport-Jong PSV, een duel dat Jong PSV wist te winnen. © BSR Agency

Jong PSV wil progressie bevestigen tegen Go Ahead Eagles, Catic weer geblesseerd

Jong PSV mag de progressie van de afgelopen maanden vrijdagavond proberen te bevestigen bij Go Ahead Eagles. Het beloftenteam van Peter Uneken heeft na een mager begin de smaak een beetje te pakken gekregen. Vorige week behaalde de ploeg ook een zege op vreemde bodem, bij Helmond Sport. 

Jong PSV is inmiddels de nummer zestien in de Keuken Kampioen Divisie, nadat een paar weken geleden het diepste punt van de kelder in zicht kwam. Bij een goed resultaat tegen de ploeg uit Deventer kan het team weer wat verder naar boven kijken. Lukt het niet om iets mee te nemen, dan blijft Jong PSV in de onderste regionen van de eerste divisie bivakkeren. 

Voor Uneken is het belangrijk dat spelers zich ontwikkelen. Onder anderen keeper Mike van de Meulenhof krijgt dit seizoen volop de kans om wedstrijdminuten te maken. Vorige week maakte hij tegen Helmond Sport weliswaar een foutje, maar dankzij meerdere goede reddingen zorgde hij er ook voor dat de punten mee naar Eindhoven gingen. ,,Het was een bijzondere wedstrijd omdat mijn familie op deze plek op de tribune zat”, zei de Helmonder vorige week. Vrijdag wacht in Deventer opnieuw een pittige opgave, omdat Go Ahead Eagles in de stand in het linkerrijtje van de eerste divisie staat. 

Bij Jong PSV is spits Amar Catic geblesseerd. Waarschijnlijk is Cyril Ngonge zijn vervanger. Daarnaast ontbraken de afgelopen weken al Chris Gloster, Koen Oostenbrink en Yorbe Vertessen. 

Mogelijke opstelling: Van de Meulenhof; Daverveld, Soulas, De Haas, Theunissen: Schoonbrood, Ledezma, Gomes; Mendonca, Ngonge, Sidibe

PSV