Rechtsback Shurandy Sambo van Jong PSV.
Volledig scherm
Rechtsback Shurandy Sambo van Jong PSV. © BSR Agency

Jong PSV wil strijdbaar voor de dag komen tegen De Graafschap

Jong PSV neemt het maandagavond op De Herdgang op tegen De Graafschap, een van de topploegen in de eerste divisie. Trainer Peter Uneken hoopt dat het beloftenteam strijdbaar voor de dag komt en na de matige prestatie bij MVV de goede lijn weer kan doorzetten. ,,Een wedstrijd tegen De Graafschap is in de eerste divisie een topwedstrijd”, vindt hij. 

In Doetinchem leed Jong PSV een dikke nederlaag (4-1) en Uneken hoopt dat zijn ploeg nu verder is dan toen en de goede fases ook meer kan vertalen naar rendement. Bij Jong PSV is wel sprake van een aantal blessures, waardoor het elftal er anders uitziet. Onder anderen Justin de Haas en Tijn Daverveld zijn niet beschikbaar. Daarnaast kan Uneken niet beschikken over Andrew Mendonca, Robin Lauwers, Koen Oostenbrink en Rico Zeegers. 

Kreekels

Helmonder Mees Kreekels zit bij de selectie van Jong PSV. Uneken heeft meerdere opties voor de defensie en zou ervoor kunnen kiezen om de van PSV 1 overkomende Jordan Teze in het centrum te posteren. Daarmee zou Shurandy Sambo aan de rechterzijde kunnen spelen. Ook Kreekels zou in het centrum van de verdediging kunnen spelen. 

Jong PSV en De Graafschap starten om 20.00 aan hun wedstrijd. Bij de Doetinchemmers keert keeper Hidde Jurjus (verhuurd door PSV) terug in Eindhoven. Yanick van Osch maakt aan de andere kant zijn rentree bij de PSV-beloften. Noni Madueke mag ook meedoen, meldt PSV. Hij speelde zaterdag tegen Willem II een kwartier mee en kan nu ook een hele wedstrijd spelen. 

Verwachte opstelling Jong PSV: Van Osch; Sambo, Teze, Soulas, Gloster; Schoonbrood, Ledezma, Gomes; Ngonge, Vertessen, Madueke

PSV