Noni Madueke maakte namens Jong PSV de 1-1 tegen Excelsior.
Volledig scherm
Noni Madueke maakte namens Jong PSV de 1-1 tegen Excelsior. © BSR Agency

Jong PSV wint dankzij treffers van Madueke en Ngonge van Excelsior

Jong PSV heeft in extremis de thuiswedstrijd tegen Excelsior gewonnen (2-1). Noni Madueke leek Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie met zijn goal in eerste instantie slechts een punt te bezorgen, maar Cyril Ngonge zorgde in de slotseconde voor de zege. 

Madueke scoorde ook in de tweede helft en maakte daarmee een eerder opgelopen achterstand goed. Jong PSV speelde bijna vijf kwartier met een numerieke meerderheid, omdat keeper Allesandro Damen van Excelsior al snel met rood van het veld werd gezonden. Damen pakte Richie Ledezma in scoringspositie bij de benen en dat werd beoordeeld als het neerhalen van een doorgebroken speler. Ondanks de beslissing van de scheidsrechter moest Jong PSV kort voor rust een achterstand dulden, omdat Sander Fischer raak kopte. 

De hoogtepunten van het duel gemist? Bekijk hier de samenvatting!

Madueke (17) scoorde na rust na een goede actie en heeft daarmee zijn tweede goal in de eerste divisie te pakken. Eerder was hij al trefzeker tijdens zijn debuutwedstrijd tegen FC Den Bosch. De afgelopen weken trainde hij bij het eerste elftal van PSV en maakte hij ook zijn debuut in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Ngonge is na zijn winnende treffer nu de topscorer van Jong PSV, met zes goals. 

PSV