Jordan Teze (18) ziet perspectief als rechtsback bij PSV

VideoJordan Teze ziet voor zichzelf in de toekomst kansen als rechtsback in de selectie van PSV. De 18-jarige verdediger speelde in de jeugdelftallen vaak als centrale verdediger, maar probeert nu om aan de rechterkant zijn kansen te pakken.

Afgelopen zaterdag kreeg hij een helft de kans in het oefenduel met Xamax Neuchâtel. ,,Het zou zeker kunnen dat er voor mij op die positie perspectief is", zegt hij. ,,Uiteindelijk is het ook wel de plek waarop ik misschien het beste van mezelf kon laten zien. Ik denk dat ik er de lichaamsbouw voor heb en het loopvermogen. Een back moet afstanden kunnen belopen."

Kracht en drang naar voren heeft hij ook, maar Teze weet dat hij nog stappen moet zetten. ,,Ik kan het wel uitbouwen en ben nu de jongste speler bij de selectie. Ik ben heel blij om hier te zijn en het is ook leuk om met de jongens plezier te hebben. Presteren staat voorop en ik denk dat ik zaterdag een goede wedstrijd heb gespeeld, maar het kan altijd wel beter."

Jordan Teze in Verbier.
Volledig scherm
Jordan Teze in Verbier. © Rik Elfrink
  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV