Jordan Teze (18) ziet perspectief als rechtsback bij PSV

VideoJordan Teze ziet voor zichzelf in de toekomst kansen als rechtsback in de selectie van PSV. De 18-jarige verdediger speelde in de jeugdelftallen vaak als centrale verdediger, maar probeert nu om aan de rechterkant zijn kansen te pakken.

Afgelopen zaterdag kreeg hij een helft de kans in het oefenduel met Xamax Neuchâtel. ,,Het zou zeker kunnen dat er voor mij op die positie perspectief is", zegt hij. ,,Uiteindelijk is het ook wel de plek waarop ik misschien het beste van mezelf kon laten zien. Ik denk dat ik er de lichaamsbouw voor heb en het loopvermogen. Een back moet afstanden kunnen belopen."

Kracht en drang naar voren heeft hij ook, maar Teze weet dat hij nog stappen moet zetten. ,,Ik kan het wel uitbouwen en ben nu de jongste speler bij de selectie. Ik ben heel blij om hier te zijn en het is ook leuk om met de jongens plezier te hebben. Presteren staat voorop en ik denk dat ik zaterdag een goede wedstrijd heb gespeeld, maar het kan altijd wel beter."

Volledig scherm
Jordan Teze in Verbier. © Rik Elfrink
  1. Zaakwaarnemers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

    Zaakwaarne­mers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

    De kans dat linksback Toni Lato (21) na de winterstop nog bij PSV speelt, is de afgelopen weken een stuk kleiner geworden. Vanuit zijn zaakwaarnemerskantoor klinken inmiddels andere geluiden dan ruim een maand geleden. ,,Een vertrek bij PSV is logisch als Toni helemaal niet speelt”, zegt de woordvoerder van Toldra Consulting, waarbij Lato is aangesloten. ,,Als je geen enkele minuut maakt, gaat het natuurlijk niet goed.”

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
9724 stemmen