Volledig scherm
Jordy de Wijs beleeft een mooie periode bij Hull City, dat in de top-10 van het Championship is terechtgekomen. © Soccrates

Jordy de Wijs boekt met Hull City zesde zege op rij, ploeg stoomt verder op

Het kan momenteel niet op voor Hull City in het Britse Championship. De ploeg van voormalig PSV'er Jordy de Wijs won zaterdagmiddag voor de zesde keer op rij een competitieduel en staat inmiddels in de top-tien van het tweede Britse niveau. Dat is een grote verrassing omdat Hull beroerd aan de competitie begon. 

De Wijs is defensief aan een prima serie bezig. Hij hoefde met zijn team maar drie tegengoals te incasseren in de laatste zes duels, terwijl de aanval liefst achttien keer scoorde. Tegen Sheffield Wednesday werd het zaterdagmiddag in eigen huis 3-0 voor Hull City, dat nu 39 punten heeft gepakt. In de laatste tien wedstrijden wist Hull er 26 bij elkaar te verzamelen, nadat de eerste zeventien duels maar 13 punten opleverden. 

Jordy de Wijs vertrok voor dit seizoen van PSV naar Hull City. De 23-jarige verdediger debuteerde wel in het eerste elftal bij PSV en speelde ook in de Champions League, maar kon de stap naar een basisplek in Eindhoven niet maken. Bij Hull vond hij de afgelopen maanden zijn draai en is hij inmiddels al wedstrijden op rij basisspeler. 

PSV