Volledig scherm
Mohammed Amine Ihatarren (l) en Jorrit Hendrix (r) bedanken het meegereisde PSV-publiek. © BSR Agency

Jorrit Hendrix houdt het hoofd koel: ‘Het is nu een beetje anders na een goal’

Jorrit Hendrix was zondag na afloop van de spectaculaire editie van FC Utrecht-PSV (2-2) een baken van rust. Na een spectaculair duel blikte hij gematigd positief terug op de prestatie van PSV. ,,We hebben alsnog een punt gewonnen”, vond hij.

De middenvelder van PSV vocht zich met zijn ploeg terug in de wedstrijd. Natuurlijk wilde hij meer, maar er viel enigszins te leven met de uitslag. ,,We hadden ook nog de 2-3 kunnen maken. In de eerste helft hadden we het lastig en konden we er moeilijk doorheen komen en scoren zij uit de paar momenten die ze krijgen. Na rust hebben we het zelf wat breder gemaakt en kregen we veel meer controle over de wedstrijd.”

Er was veel te doen om een aantal momenten waarbij PSV en ook FC Utrecht een penalty hadden moeten krijgen. Hendrix vond daar niks anders van dan zijn coach en teamgenoten, die vonden dat de thuis- en uitploeg zich konden beklagen over het optreden van Pol van Boekel. De VAR heeft gezorgd voor iets meer gedoseerd juichen, erkent hij. ,,Het is nu wel een beetje anders na een goal. Voordat je uitgebreid gaat juichen, kijk je vaak toch even naar de scheidsrechter of de VAR er nog iets van vindt. Dat is wel anders dan vroeger.”

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV