Volledig scherm
Joshua Brenet wil de basis in bij PSV. © Joep Leenen

Joshua Brenet is na jaren klaar voor de basis bij PSV. 'Zeker weten'

VERBIER -  Joshua Brenet stelde zich gisteren bij PSV weer eens kandidaat voor de verdedigende plek op de linkerflank in het oefenduel met AS Monaco. Hij functioneerde achterin, zoals hij in het verleden al vaker deed, naar behoren. "Natuurlijk heb ik ook het bericht gelezen dat Jetro waarschijnlijk een stap gaat maken. Eerst maar eens wachten of het allemaal rondkomt, maar ik ben er klaar voor om hem te vervangen." 

door Rik Elfrink

Hij hoopt het volledige vertrouwen van de technische staf te krijgen. "Ja, zeker weten. Ik heb al veel meegemaakt bij PSV en inderdaad in de afgelopen jaren ook tegen grote ploegen gespeeld. Nu wordt het tijd om een constant jaar te spelen en mijn niveau in alle wedstrijden te halen. Ik kan niet wachten om te beginnen." 

Brenet kan zowel op rechts als links uit de voeten, maar laat de keuze aan coach Phillip Cocu over. Aan beide kanten heeft hij volop expertise opgebouwd en Brenet heeft na een moeizame start in de afgelopen jaren aangenaam verrast. "Een aantal spelers die ook al international zijn geworden, moet nu bij PSV het vaandel overnemen en laten zien dat ze het niveau aankunnen", gaf hij aan.  

PSV