Volledig scherm
Jürgen Locadia en Joshua Brenet na de 2-1 van Locadia. © Pim Ras Fotografie

Joshua Brenet schrijft historie bij PSV, maar vindt winst veel belangrijker

Met de 2-4 overwinning op Vitesse evenaarde Joshua Brenet een stokoud PSV-clubrecord van Berry van Aerle. 

Hij bleef voor de 49e keer achtereen in een eredivisieduel ongeslagen, in een wedstrijd waarin hij in actie kwam. Volgende week tegen FC Twente kan Brenet het record van Van Aerle overnemen. ,,Maar dan wel met een overwinning, dat is veel belangrijker", vond de linksback zelf. Het eredivisierecord staat op naam van Søren Lerby, met 59 stuks achtereen ongeslagen. Geen enkele speler lukte dat ooit. 

Brenet was wel van de evenaring op de hoogte, maar ook de zege op Vitesse vond hij essentiëler. ,,Ongeslagen blijven is allemaal mooi en aardig, maar wij willen elke wedstrijd winnen. Ik denk dat we vandaag opnieuw hebben laten zien dat we er als een team staan, waarbij iedereen zijn taken en verantwoordelijkheden goed kent. We hebben het vertrouwen dat we kunnen scoren, omdat we met onder anderen Hirving Lozano en Jürgen Locadia, maar ook met bijvoorbeeld Gastón Pereiro heel doelgerichte spelers in huis hebben."

Vitesse-PSV was een spektakelstuk en zo had Brenet het zelf ook ervaren. ,,Vitesse is een ploeg die wil voetballen en daardoor kwam er ook ruimte voor ons. Daar voelen we ons prettig bij en het blijkt dat we dan ook telkens kunnen scoren."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (88%)
  • Nee (12%)
2431 stemmen