Volledig scherm
Jürgen Locadia, balend in het gras van Osijek. © Joep Leenen

Jürgen Locadia verdient geen lintje, maar is wel eerlijk

EINDHOVEN - Een handig interview van Jürgen Locadia bij Fox Sports gisteravond? Je kunt daarover van mening verschillen. En nee, een lintje hoeft de 23-jarige spits van PSV na zijn optreden in het Stadion Gradski vrt ook niet te krijgen. Hij had namelijk in Osijek moeten scoren en liet dat na. Dat was voor PSV erger dan zijn commentaar na afloop. Veel erger. 

De uitlatingen van Locadia na de sof deden nogal wat stof opwaaien. In de voetballerij zijn er al genoeg spelers die na een wedstrijd nooit eens een keer het achterste van hun tong laten zien, maar dit keer zat het hart even op de tong. Locadia was donderdag na de wanvertoning van PSV in Osijek eerlijk en spaarde ook zichzelf niet. Tegen Fox Sports verklaarde hij dat de spelers van Osijek misschien wel het duel van hun leven speelden. Voor de PSV'ers gold dat niet en dat was op het veld in de eerste helft ook duidelijk terug te zien. 

100 procent

Locadia voegde eraan toe dat het voor de Eindhovenaren anders voelt om tegen pakweg Bayern München te voetballen dan tegen Osijek, maar dat hij wel 100 procent gegeven had. Tevreden over zichzelf was hij niet, verklaarde hij ook tegen de mannen met de kladblokken in plaats van camera's. 

Het verhaal was duidelijk, maar Locadia werd na zijn interview wel gefileerd. Deels terecht, omdat de PSV'ers van tevoren hadden kunnen weten dat de klus in Kroatië een heel, heel lastige zou gaan worden en eigenlijk wél het gevoel hadden moeten oproepen dat ze bijvoorbeeld tegen Bayern speelden.  Dat dat in de praktijk niet altijd lukt, is een gegeven, maar wordt begrijpelijkerwijs niet geaccepteerd door de eigen achterban en volgers van PSV. 

Volledig scherm
Jürgen Locadia verzuimde te scoren in Osijek. © Joep Leenen

Locadia signaleerde onbedoeld precies wat er aan de hand was met PSV en werd via sociale media gekapitteld. En dat is precies de reden waarom voetballers soms de camera's liever mijden en hun snor drukken, proberen recht te praten wat krom is of gewoon maar wat dom zwetsen. 

Marge

De aanvaller was in de ogen van velen misschien weer 'een beetje dom', maar legde in ieder geval wel de vinger op de zere plek. Waar zijn coach volhield dat de PSV'ers echt alles hadden gegeven, bleek uit de woorden van Locadia dat er wel degelijk nog marge was voor PSV. Zeker de eerste 40 minuten schoot de ploeg op alle fronten tekort. De spelers van Osijek vlogen door de lucht, over de grond en gooiden hun fysiek compleet in de strijd. Ze hadden het een enkele keer gemunt op alle PSV-ledematen die maar bewogen en gingen ook over de grens, maar scheidsrechter Miguel uit Portugal vond het wel best. Het was aan PSV om daar een antwoord op te vinden en dat lukte niet, ook omdat PSV de kansen niet benutte. 

Pijnpunt

PSV kan met het verhaal van Locadia iets. Hij legde een oud pijnpunt weer eens bloot. Het is namelijk al veel langer te zien dat de ploeg onder Phillip Cocu tegen kleinere tegenstanders te vaak niet weet op te roepen wat er wordt gevraagd. Binnen PSV leeft niet het idee dat de technische staf daar veel aan kan doen en dat zou voor de PSV'ers meer verontrustend moeten zijn dan de woorden van Locadia zelf.

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (44%)
  • Nee (9%)
  • Te vroeg om te zeggen (47%)
55 stemmen