Volledig scherm
Jurich Carolina in duel met De Graafschap. © Thomas Bakker

Jurich Carolina laat aanbieding PSV schieten en kiest voor contract van 3 jaar bij NAC

Jurich Carolina vertrekt naar NAC. De linksback speelde de afgelopen drie jaar bij Jong PSV in Eindhoven en liet een aanbieding om zijn contract te verlengen lopen. Carolina wilde de eredivisie in en kan zich nu ontwikkelen in Breda. Hij vertrekt transfervrij bij PSV. 

Met de 19-jarige Carolina trekt NAC een defensief talent aan. Hij is international geweest bij Oranje onder 20 en speelde eerder dit jaar ook zijn eerste interlands voor Curaçao. Bij Jong PSV werd er afgelopen seizoen regelmatig met hem geschoven aan de linkerkant. Dan weer stond hij linksback, dan weer in het centrum. Soms zat hij op de bank, als bijvoorbeeld Kenneth Paal vanuit de A-selectie overkwam. 

Carolina dacht een tijdje na over de 2-jarige aanbieding van PSV, maar besloot zijn vleugels uit te slaan en vond onderdak in Breda. Technisch manager Hans Smulders volgt de ontwikkelingen bij Jong PSV al jaren goed en ziet in de linksbenige verdediger een beloftevolle speler voor de toekomst. 

  1. 'Puntertje van Lozano symbool voor moeizame wedstrijd van PSV’
    VIDEO

    'Puntertje van Lozano symbool voor moeizame wedstrijd van PSV’

    Het liep allemaal niet soepel bij PSV zondag in het duel met VVV-Venlo (0-1). Clubwatcher Rik Elfrink had tijdens de wedstrijd zelfs zijn twijfels of het nog wel goed zou komen voor PSV. ,,Dan moet het op een onconventionele manier misschien. Het puntertje van Lozano staat daar dan symbool voor. Meestal is het Luuk de Jong met het hoofd, dit keer Lozano die met een individuele actie voor PSV de wedstrijd beslist.”

PSV