Volledig scherm
Jurich Carolina in duel met De Graafschap. © Thomas Bakker

Jurich Carolina laat aanbieding PSV schieten en kiest voor contract van 3 jaar bij NAC

Jurich Carolina vertrekt naar NAC. De linksback speelde de afgelopen drie jaar bij Jong PSV in Eindhoven en liet een aanbieding om zijn contract te verlengen lopen. Carolina wilde de eredivisie in en kan zich nu ontwikkelen in Breda. Hij vertrekt transfervrij bij PSV. 

Met de 19-jarige Carolina trekt NAC een defensief talent aan. Hij is international geweest bij Oranje onder 20 en speelde eerder dit jaar ook zijn eerste interlands voor Curaçao. Bij Jong PSV werd er afgelopen seizoen regelmatig met hem geschoven aan de linkerkant. Dan weer stond hij linksback, dan weer in het centrum. Soms zat hij op de bank, als bijvoorbeeld Kenneth Paal vanuit de A-selectie overkwam. 

Carolina dacht een tijdje na over de 2-jarige aanbieding van PSV, maar besloot zijn vleugels uit te slaan en vond onderdak in Breda. Technisch manager Hans Smulders volgt de ontwikkelingen bij Jong PSV al jaren goed en ziet in de linksbenige verdediger een beloftevolle speler voor de toekomst. 

  1. Jonge PSV’ers hebben hun grenzen snel verlegd
    PREMIUM
    analyse

    Jonge PSV’ers hebben hun grenzen snel verlegd

    De groot­ste criticaster zal bij de internationale prestaties van PSV in dit seizoen louter wijzen op de eindstand in de groep. Twee punten en afgetekend vierde na zes duels in de Champions League-groepsfase: PSV heeft geen moment uitzicht gehad op overwintering in Europa. Een realist zal wijzen op de scheve internationale verhoudingen in het topvoetbal. De optimist constateert dat PSV in geen enkel duel kansloos was. Bovendien kan de club na plaatsing voor het hoofdtoernooi een kleine 40 miljoen euro bijschrijven.

PSV