Volledig scherm
Hidde Jurjus wil eerste doelman van PSV worden. © Photo News

Jurjus is dankbaar en kritisch: 'Ik wil eerste doelman van PSV worden'

DOETINCHEM - "Het is mooi om zoveel waardering te krijgen en te voelen. Maar over mijn eigen prestatie kan ik niet tevreden zijn en dat telt uiteindelijk. De laatste wedstrijden laat ik te weinig zien. Daarom ga ik hier met een slecht gevoel weg, al ben ik heel dankbaar voor de ontvangst."

Spraakwaterval Hidde Jurjus was vrijdagavond na de nederlaag van Jong PSV bij De Graafschap (2-1) kritisch op zichzelf, maar wilde toch een blijk van waardering aan het Doetinchemse publiek geven. Hij werd door het publiek op een prachtige ontvangst getrakteerd. 

Jurjus presenteerde zich na afloop als een volwassen topsporter die zichzelf niet spaart en in de voetballerij is dat niet altijd vanzelfsprekend. Gisteravond scoorde hij op een schaal van 1 tot 10 met wat goede wil best een vijfenhalfje, maar daar doet hij het niet voor. "Het doel is heel duidelijk. Ik wil uiteindelijk eerste keeper van PSV worden en samen met keeperstrainer Ruud Hesp stippel ik het traject uit hoe we dat kunnen bereiken. Het moet in ieder geval beter dan vanavond. Ik zie in de laatste duels sowieso geen positieve lijn en wil die heel snel terugkrijgen."

PSV