Volledig scherm
Justin de Haas, de aanvoerder van Jong PSV. © BSR Agency

Justin de Haas koestert zijn vlieguren bij PSV en Jong PSV

Justin de Haas ziet zijn ploeggenoten van Jong PSV vrijdagavond tegen Jong AZ vanaf de tribune jagen op de eerste zege van het seizoen. 

Na PSV heeft nu dus ook Jong PSV een aanvoerder die even moet revalideren. ,,Ik ben in goed gezelschap", zegt Justin de Haas (19) bijna verontschuldigend op trainingscomplex De Herdgang. Na een ongelukkige botsing op de training moet hij een aantal weken toekijken en vrijdag neemt zijn ploeg het op tegen het team dat hij deze zomer uitzwaaide. ,,Ik ben een beetje een laatbloeier en zat vier jaar bij AZ. Het trainingscomplex ligt een paar minuten van mijn huis en dus was het een hele stap om naar Eindhoven te vertrekken. Ik woon nu voor het eerst op mezelf en wilde de kans pakken om hier door te groeien."

Voetbalimpulsen

Snel na zijn komst mocht de captain van het beloftenteam al meetrainen bij de A-selectie van Mark van Bommel. Als klap op de vuurpijl ging De Haas (foto) ook mee naar het trainingskamp van het eerste elftal in het Zwitserse Verbier. ,,Dit was een doel voor me en het was fantastisch om mee te maken. Naast alle nieuwe voetbalimpulsen was het mooi om te ervaren hoe de spelers van PSV 1 ons opnamen in de groep. Ik heb geen moment het gevoel gehad dat ik erbij hing en kreeg ook kansen in de oefenwedstrijden.” Alle nieuwelingen moesten wel voor de hele groep een liedje zingen tijdens het trainingskamp, beaamt De Haas. Ook daar was het gelijke monniken, gelijke kappen. ,,Ibrahim Afellay moest ook zingen. Zelf heb ik een liedje van André Hazes gezongen met een zwaar Noord-Hollands accent. Men was er wel over te spreken, geloof ik."

Ervaring opdoen

Terug naar het voetbal, waarbij De Haas genoeg ruimte ziet voor verbetering van zijn eigen prestaties. ,,Ik ben best lang en probeer zo wendbaar mogelijk te worden. Centraal in de verdediging kom ik denk ik goed tot mijn recht en op die positie wil ik me ook graag richten", zegt De Haas. ,,Verder is het vooral ervaring opdoen. Dat je dat op je negentiende in de Keuken Kampioen Divisie mag doen, is ontzettend mooi. Ook ik kan alleen maar zeggen dat je hier heel veel van leert. Veel meer dan bijvoorbeeld bij wedstrijden tegen louter leeftijdsgenoten. Tegen MVV speelde ik tegen Anthony van den Hurk (vroeger ook Jong PSV'er, red.) en dan merk je dat oudere spelers slimmer hun keuzes maken en vaak lastiger te bespelen zijn. Daar word je dus zelf beter van."

Eerst maar eens een paar weken goed revalideren en dan wil De Haas zijn rol weer invullen bij Jong PSV. ,,De start was voor mij ongelukkig, omdat ik ook nog een rode kaart heb gekregen tegen FC Den Bosch. Een leermoment dat me later van pas komt. Natuurlijk is het op zo’n moment enorm balen en slecht, maar het is uiteindelijk het belangrijkste om van fouten te leren.”

  1. Bij PSV staat voetbal op 1, 2 en 3, maar pakt de website nu even de prijzen

    Bij PSV staat voetbal op 1, 2 en 3, maar pakt de website nu even de prijzen

    Voetbal staat bij PSV op een, twee en drie. En eigenlijk ook op vier, vijf en zes, zo zegt directeur Toon Gerbrands vaak als het gaat over de speerpunten van de club. Dat betekent natuurlijk niet dat andere of ondersteunende diensten geen kwaliteit hoeven te leveren of dat de club de rest laat versloffen. PSV is daarom trots dat de eigen website dinsdag een grote landelijke onderscheiding in de wacht wist te slepen, zo zegt manager marketing en media Damian Bott in een reactie tegen het ED.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10114 stemmen