Volledig scherm
Justin Lonwijk ligt bij PSV nog vast tot midden 2019. © PSV

Justin Lonwijk bekroont basisdebuut bij Jong PSV met verjaardagscadeau

Hij speelde eind vorig seizoen al een paar keer mee bij Jong PSV en trok een keer met een prachtige goal in de slotfase de aandacht. Vrijdagavond mocht Justin Lonwijk starten bij Jong PSV en bekroonde hij zijn optreden met een goal. Gisteren werd hij 18 jaar en vandaag gaf hij zichzelf een mooi verjaardagscadeau. 

De 0-2 leek al de beslissing in de wedstrijd tegen FC Dordrecht, maar daarna bleef het toch nog even spannend. Uiteindelijk won Jong PSV met 2-3. Lonwijk wordt in het door Mark van Bommel getrainde PSV onder 19 momenteel voorbereid op de laatste stap naar het betaald voetbal. 

Hij heeft er geen moeite mee dat hij daar nog regelmatig vertoeft. "Mark is een enorm ervaren speler en dat merk je nu in zijn coaching aan alles. Hij weet wat het vraagt om de top te halen en met zo'n trainer mogen we inderdaad gelukkig zijn. We leren met allerlei situaties om te gaan." Lonwijk had vrijdag ogenschijnlijk niet al te veel moeite om zich aan te passen aan de eerste divisie. "Het is fysiek een zwaardere competitie, die niet te onderschatten is. Vanavond hebben we het onszelf nog wel onnodig moeilijk gemaakt, maar gelukkig toch de overwinning geboekt. Op zo'n debuut in de basis hoopte ik natuurlijk en dat je dan scoort is heel mooi meegenomen."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

    Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

    Arjen Robben vertrekt aan het eind van dit seizoen na een prachtige periode bij Bayern München en is dan 35,5 jaar. Na zes (!) kampioenschappen op rij pruttelt de motor van ‘FC Hollywood’ in Zuid-Duitsland, waar de ex-international dit seizoen aantoont nog altijd een hoog niveau te kunnen halen. Bayern staat in de Bundesliga inmiddels negen punten achter op koploper Borussia Dortmund. Geen onoverbrugbaar gat, maar wel een enorme kloof.

PSV