Volledig scherm
Justin Lonwijk, hier scorend voor Jong PSV tegen FC Eindhoven. © BSR Agency

Justin Lonwijk ligt goed in de markt en kiest tussen PSV of buitenlandse club

Justin Lonwijk (19) is een van de grote talenten van PSV en moet binnenkort een belangrijke keuze voor zijn carrière maken. 

De Tilburgse middenvelder kan een meerjarig contract bij PSV ondertekenen, maar staat ook in de belangstelling bij andere Nederlandse en buitenlandse clubs. Onder meer bij het Italiaanse AS Roma staat hij op de radar en er zijn nog meer kapers op de kust. Lonwijk wil nog even goed nadenken over zijn keuze en wil dolgraag snel op het hoogste niveau acteren. Het contract dat hij nu kan ondertekenen, is waarschijnlijk cruciaal voor zijn voetbaltoekomst en Lonwijk wil de zaken rustig afwegen. De gesprekken met PSV zijn nog gaande.

Transfervrij

De PSV’er is voor geïnteresseerde clubs een interessante prooi omdat hij na dit seizoen transfervrij is. Hij geldt als een fysiek sterke pion voor de middelste linie. Door zijn vermogen om regelmatig de diepte te zoeken, pikt Lonwijk regelmatig een goaltje mee. Dit seizoen keerde de jeugdinternational goed terug na een lange blessureperiode en heeft hij inmiddels drie goals gemaakt in zijn optredens in de Keuken Kampioen Divisie. Voordat hij geblesseerd raakte, viel hij met een paar goals ook al op. Vorig seizoen werd hij landskampioen met PSV onder 19, in het team dat hoofdcoach Mark van Bommel van PSV toen leidde. 

Lonwijk staat al sinds 2010 ingeschreven bij PSV en is bezig aan zijn negende seizoen op De Herdgang. Als een buitenlandse club hem wil overnemen, moet er een opleidingsvergoeding van bijna 400.000 euro aan PSV worden betaald. Dat is geen probleem voor de clubs die hem momenteel volgen en benaderen. 

  1. Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

    Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

    Het was niet al te best wat PSV op de mat had gelegd, had Timo Baumgartl tijdens en na afloop van FC Utrecht-PSV ook wel in de smiezen. Dat is misschien nog wel zwak uitgedrukt. De 3-0 nederlaag was een flinke uitschieter in negatieve zin. Bij de eerste van drie Utrechtse goals zag hij er zelf ook niet goed uit, in een duel met doelpuntenmaker Sander van de Streek. ,,Dat gaat niet goed, dat is duidelijk. Het is erg ongelukkig dat daarna de goal zo valt, omdat het schot van richting wordt veranderd.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9308 stemmen