Volledig scherm
Gijs de Jong reikte in 2016 de kampioensschaal voor PSV uit aan Luuk de Jong, op een parkeerplaats in Ravenstein.

Kampioensschaal alsnog naar het Philips Stadion in de kofferbak van Gijs de Jong

Wie dacht dat PSV al definitief is uitgeschakeld voor de titel, zit er echt faliekant naast. De KNVB vindt dat Ajax en PSV nog gewoon in de strijd zijn voor het landskampioenschap en stuurt woensdag dan ook een replica van de kampioensschaal naar Eindhoven. 

Voor het geval dat, zeg maar. Namens de KNVB mag secretaris-generaal Gijs de Jong uit Asten het kleinood meenemen. Hij laat voorafgaand aan PSV-Heracles het zilverwerk wijselijk in de kofferbak van zijn auto en gaat er niet mee poseren voor de camera's van Fox Sports of andere media. De secretaris-generaal grijpt alleen in als De Graafschap voor zou komen te staan tegen Ajax en PSV ineens verwoed aan het scoren slaat en Heracles werkelijk volledig onder de voet loopt. 

Twijfels

PSV kan nog kampioen worden als De Graafschap bijvoorbeeld met 3-0 van Ajax wint en de Eindhovenaren moeten dan zelf met 13-1 van Heracles Almelo winnen. Die kans is ongeveer 0,000000000000174 procent, maar toch houdt de KNVB vast aan het protocol. Woordvoerder Daan Schippers van de KNVB snapt de twijfels wel: “We doen het gewoon zoals het hoort”, zegt hij. Dat de kans tamelijk groot is dat de kofferbak van Gijs de Jong tijdens PSV-Heracles toe blijft, realiseert Schippers zich overigens terdege. ,,Doen we het niet, dan is het ook niet goed. We vinden dat het bij het spel hoort. Op het moment dat er officieel nog altijd twee ploegen in de race zijn, gaat er namens de KNVB altijd een echte schaal en een replica naar de stadions waarin de potentiële kampioenen spelen.”  

Wat gebeurt er met de replica, voor het geval PSV in het hiervoor vermelde voorbeeld bijvoorbeeld maar met 12-1 van Heracles zou winnen? Schippers: ,,Of we kunnen ervoor kiezen om hem te laten omsmelten, maar het is ook mogelijk dat de replica naar de kampioen gaat. Dan kunnen mensen ermee op de foto bijvoorbeeld.” 

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7811 stemmen