Volledig scherm
PSV verspeelde zondag punten in Vitesse, ondanks drie goals. © BSR Agency

‘Kans op titel van PSV is na puntenverlies bij Vitesse nog 23 procent’

De kans op een 25e landstitel van PSV is na het puntenverlies afgenomen tot iets meer dan 23 procent. Ajax maakt inmiddels bijna 77 procent kans op het kampioenschap. 

Dat blijkt uit de nieuwste berekeningen waarmee de zogeheten ‘Euro Club Index’ is gekomen. PSV lag heel lang op pole position voor het kampioenschap, maar moet nu vrezen voor een seizoen zonder prijzen. De ploeg staat 9 goals achter op Ajax en in punten gelijk. PSV moet dus hele gekke dingen (lees: ontzettend veel scoren) gaan doen om de titel nog te pakken, als Ajax niets laat liggen. 

Volgens de voorspellers eindigt Ajax op 84 punten en laten de Amsterdammers dus nog eenmaal punten liggen. PSV gaat daar niet van profiteren, zo vermoedt men, en eindigt op 82 punten. Dat zou betekenen dat de ploeg nog drie duels wint en twee keer gelijk speelt in de resterende vijf wedstrijden. 

  1. Veel ballen bij PSV op de jeugd, extra investeringen moeten in de toekomst lonen

    Veel ballen bij PSV op de jeugd, extra investerin­gen moeten in de toekomst lonen

    Via een studie van anderhalf jaar heeft de directie van PSV de afgelopen anderhalf jaar de toekomst verkend. De club wilde nu al duidelijk hebben hoe de positie van PSV in het internationale voetballandschap in 2030 zal zijn. ,,Het is enorm belangrijk dat we de komende jaren bij de top-32 van Europa aanhaken”, zei directeur Toon Gerbrands dinsdag bij de presentatie van ‘Visie 2030'. ,,Dat heeft onder meer te maken met mogelijke veranderingen in de Europese competities.”

PSV