Volledig scherm
Donyell Malen, Albert Gudmundsson, Sam Lammers en Mauro Junior: 4 talenten voor de aanval van PSV. © Thomas Bakker

Kansen lonken voor PSV-talenten: 'Ze zijn ook zonder schorsing hongerig'

PSV-trainer Phillip Cocu hoopt dat het gemis van de geschorste Hirving Lozano zondag door zijn groep wordt opgevangen. ,,Iedereen heeft hiermee in een seizoen soms te maken." 

Het kwam niet als een grote verrassing: Hirving Lozano gaat niet mee met PSV naar de Kuip en dat biedt mogelijk perspectief voor een aantal jonge spelers van PSV, zoals Donyell Malen, Albert Gudmundsson en Mauro Júnior. Als Marco van Ginkel terugkeert in de basis, zou een van de drie talenten (met Mauro als grote kanshebber) de plek van Lozano kunnen innemen.

Cocu ziet dat de buitenwereld zich in deze fase van de competitie nog vaker dan voorheen roert. PSV liet vorige week thuis tegen Heerenveen (2-2) een steek vallen en de slotfase komt in zicht. Houdt zijn ploeg het vol? Er is na een vuiltje in dit verder nog vlekkeloze kalenderjaar geen enkele reden voor paniek, stralen hij en zijn collega's uit. Cocu: ,,We moeten ons niet te veel aantrekken van externe dingen. Je kunt wel zeggen dat je niks leest en volgt, maar via de omgeving krijgen spelers toch van alles mee. Ik vind altijd dat ze alleen energie moeten steken in de dingen waar ze zelf invloed op hebben. Op zichzelf dus en op de spelers die dicht bij ze staan."

Prikkel

De trainer hoopt dat de uitsluiting van Lozano voor een positieve prikkel in de groep zorgt, nu er perspectief komt voor een aantal jonge spelers. ,,Ik zie veel honger bij de jonge spelers die al een tijdje meetrainen. Daar is een schorsing niet voor nodig. Ze zijn indirect ook concurrenten van elkaar", aldus Cocu.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Edison Méndez via zijn zoon terug bij PSV: ‘Huub Stevens was gewoon een goede trainer’

    Edison Méndez via zijn zoon terug bij PSV: ‘Huub Stevens was gewoon een goede trainer’

    Trouwe supporters van PSV dachten hem afgelopen week al in Eindhoven te hebben gespot. Op het moment dat voormalig PSV’er Edison Méndez (40) donderdag bij de training van de A-selectie verscheen, wist iedereen het zeker. De Ecuadoriaan verblijft momenteel in Nederland om zijn 18-jarige zoon Mayer te begeleiden. Hij loopt stage bij Jong PSV en beide partijen kijken ondertussen wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

PSV