Volledig scherm
Kenneth Paal wil graag doorbreken bij PSV en ziet een extra jaar in de eerste divisie in combinatie met kansen bij PSV 1 wel zitten. © Joep Leenen

Kenneth Paal is geduldig en ambitieus bij PSV

EINDHOVEN - Voor de derde maal in zijn carrière is middenvelder Kenneth Paal (20) mee bij een lang trainingskamp van PSV 1. 

door Rik Elfrink

"Het is wel mijn eerste keer in de zomer. De vorige keren mocht ik in de wintermaanden mee en val je er midden in het seizoen in. Dat was al prachtig, maar dit is misschien nog wel mooier", zegt de Jong PSV'er. 

Paal debuteerde drie jaar geleden in de eerste divisie, maar de doorbraak bij het eerste elftal is nog uitgebleven. Hij heeft geen haast en wacht op zijn kansen, hoewel hij zijn ambities ook niet onder stoelen of banken steekt. "Ik hoop een kans te kunnen afdwingen", zegt hij. "Natuurlijk heb ik voor de toekomst plannen en moet ik er staan zodra er speeltijd voor me komt, maar ik vind elke wedstrijd bij Jong PSV nu ook nog steeds leerzaam en ik geniet ook daar. Van mij wordt ook wat meer verwacht omdat ik nu al een aantal jaren meedraai en dat is ook logisch. De afgelopen seizoenen heb ik ontzettend veel geleerd en ik voel nog geen drang om nu per se de stap naar de eredivisie te maken via verhuur aan een andere club. Mijn droom is om bij PSV door te breken en daar ga ik voor. Ik heb hier nog een contract tot 2020 en ben geduldig en moet ook nog stappen maken."

Paal wil fysiek sterker worden en meer scoren. "Het rendement moet omhoog. Natuurlijk werk ik eraan om sterker te worden, maar goed doseren is belangrijk. Als voetballer wil je ook soepel blijven en als je te veel krachttraining doet, kan dat weer ten koste gaan van andere dingen. De trainingskampen in de zomer en winter verschillen niet zo heel veel van elkaar. Het is elke dag buffelen. Nu is er wel een aantal nieuwe spelers en trainers en daar steek je weer andere dingen van op." 

PSV