Volledig scherm
Kenneth Paal in zijn PSV-tijd. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Kenneth Paal levert PSV nog fraai bedrag op

PEC Zwolle heeft bij PSV aangegeven dat de koopoptie op linksback Kenneth Paal zeer waarschijnlijk wordt gelicht. Voor 1 april mogen de Zwollenaren hem overnemen voor een bedrag van naar verluidt een kleine 400.000 euro. Partijen maken zich de komende week klaar voor een deal. 

Daarnaast heeft PSV in de contracten een doorverkooppercentage voor de toekomst bedongen. Dit betekent dat PSV bij een toekomstige verkoop van de voetballer een deel van de eventuele winst van PEC mag incasseren. Paal haalde vanuit de jeugdopleiding van PSV het eerste elftal, maar werd dit seizoen verhuurd aan PEC. Hij staat in totaal al negen jaar onder contract bij PSV. 

De samenwerking in Overijssel bevalt zo goed dat de Zwollenaren hem nu voor drie jaar willen vastleggen. Daarbij moeten ze nog overeenstemming met de 21-jarige Paal zien te bereiken. 

Maspalomas

Paal gold met Steven Bergwijn lang als een groot talent bij PSV. In augustus 2014 trainde het duo voor het eerst mee bij het eerste elftal en vier maanden later mochten ze allebei mee op trainingskamp met de A-selectie, toen naar Maspalomas (Spanje). Uiteindelijk wist Bergwijn definitief door te stoten en strandde de oorspronkelijk als middenvelder opgeleide Paal vorig seizoen na een wedstrijd in Heerenveen. Hij had kortstondig een basisplek als linksback, maar verdween na een nederlaag uit de ploeg. In totaal kwam hij zes keer in actie voor PSV 1 en liefst 88 keer voor Jong PSV. Daarmee hoort hij bij de spelers die het vaakst voor het Eindhovense beloftenteam in actie kwamen, samen met onder anderen Bram van Vlerken (nu Almere City FC), zijn ploeggenoot Clint Leemans en Menno Koch (NAC). 

Bij PEC beleefde Paal niet de meest prettige start, maar sinds de winterstop is hij een van de sterkste troeven van de ploeg uit Zwolle. Momenteel maakt de vleugelverdediger een uitstekende indruk en daarom wil PEC graag met hem door. 

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV