Volledig scherm
Kenneth Paal begint maandag aan zijn 70e duel in het betaald voetbal. © Thomas Bakker

Kenneth Paal wil meer scoren

EINDHOVEN - Een van de jongelingen die vrijdag bij Jong PSV - Almere City FC voor een remise had moeten zorgen, was Kenneth Paal. 

Kort na de enige poldertreffer in negentig minuten wedstrijd dook hij gevaarlijk op voor Chiel Kramer, die tot zijn opluchting zag dat Paal de bal verkeerd raakte en naast schoot. "Dat had natuurlijk beter gemoeten", vond de 19-jarige PSV'er na afloop. Zijn ploeg verloor met 0-1 omdat meerdere kansen, waaronder een van Paal, niet werden benut. "Ik moet sowieso vaker gaan scoren. Als je aanvallende middenvelder bent en dit seizoen nog maar één goal hebt gemaakt, moet dat een aandachtspunt zijn. Het begint bij de goede momenten kiezen om voor de goal te komen en te gaan. Daarna moet ik de bal er natuurlijk wel gewoon in schieten. De technische staf en ik zijn volop bezig om er in de toekomst meer uit te halen."

Paal is bezig aan zijn derde volle seizoen in Jong PSV en begint maandag tegen FC Eindhoven aan zijn zeventigste duel in het betaald voetbal. Het is een fase waarin meer wordt verwacht dan hard werken en af en toe een aardig potje laten zien. Hij komt nu in een fase waarin hij bij Jong PSV regelmatig het verschil moet maken. Wie hem bezig ziet, houdt het gevoel over dat er meer in zit dan er nu uitkomt. Onder anderen hoofd jeugdopleidingen Art Langeler van PSV, tevens Jong Oranje-bondscoach, erkent de kwaliteiten van Paal en nam hem op in de voorselectie voor de nationale beloftenploeg. "Ik wil heel graag de stap naar het eerste elftal gaan maken, maar snap ook dat ik hier kansen krijg om mezelf te tonen en moet pakken", aldus Paal over Jong PSV. "We spelen veel wedstrijden en daarin moet ik onder meer vaker op het scorebord komen."

PSV