Volledig scherm
Armindo Bruma (rechts) met Portugal in actie tegen Italië. © AP

Keuring klaar, Bruma is er na afronding papierwerk bij bij PSV

Als PSV en RB Leipzig op tijd al het papierwerk kunnen afronden, staat Armindo Bruma (24) vrijdag al op het trainingsveld van PSV. Waar Luuk de Jong mogelijk voor een bedrag tussen de 12 en 15 miljoen euro weggaat, komt de Portugees voor 12 miljoen euro terug. 

Hij is gisteren medisch goedgekeurd en de presentatie volgt vandaag. De miljoenendeal kreeg eerder deze week in Lissabon al gestalte, toen Bruma zijn ja-woord aan PSV gaf. Met hem heeft PSV een extra optie voor de flanken en is er de mogelijkheid om Steven Bergwijn en/of Hirving Lozano te vervangen. 

PSV heeft ook interesse in Steven Berghuis van Feyenoord, maar op dit moment is het onduidelijk of het tot een transfer kan komen. Feyenoord zit qua transfersom erg hoog in de boom (15-20 miljoen euro) en PSV kan daar niet aan voldoen omdat de club de waarde van Berghuis lager acht. De aanvaller wordt later dit jaar 28 en de vraag is of hij over enkele jaren nog restwaarde heeft. Is dat niet het geval, dan moet PSV de transfersom grotendeels afschrijven. 

PSV