Volledig scherm
© Pro Shots

Kille Vliert wacht na Spaanse luxe voor Jong PSV

EINDHOVEN - De Jong PSV’ers ruilden de luxe en warmte van Zuid-Spanje deze week in voor hun gebruikelijke omgeving en spelen vrijdagavond in een koude Vliert. In Den Bosch beginnen de talenten van PSV aan een nieuwe sollicitatieronde voor een plek of trainingstijd bij PSV 1. Afgezien van de langdurig geblesseerde Scandinaviërs Nikolaj Laursen en Ramon Lundqvist kent trainer Pascal Jansen een fitte selectie.


Het aanstaand hoofd jeugdopleidingen zal waarschijnlijk moeten dulden dat Phillip Cocu de aanvallers Sam Lammers en Luiz ‘Beto’ da Silva niet vrijgeeft voor het duel. Door een paar hiaten bij PSV 1 ligt het voor de hand dat zij in de thuiswedstrijd van PSV tegen Excelsior nodig zijn om de selectie compleet te maken. Andersom kan Jansen de komende periode ook putten uit PSV A1, van coach Geert Brusselers. Daarin staan ook weer 17-jarige talenten als Armando Obispo (verdediging), Leandro Fernandes (middenveld) en Justin Lonwijk en Joël Piroe (aanval) te trappelen om bij Jong PSV meer minuten te maken. Zij trainen momenteel al mee met het in de eerste divisie actieve beloftenteam, maar zullen door PSV rustig worden gebracht.

Onder leiding van Jansen moeten de Jong PSV’ers het komende halfjaar dichter bij een plek in de A-selectie van Phillip Cocu komen. Hij kan dit proces nu nog op het veld en vanaf juli als bestuurder begeleiden. In de dagelijkse praktijk speelt momenteel ook oud PSV-spits Twan Scheepers een belangrijke rol bij de begeleiding van talenten die tussen Jong PSV en PSV pendelen. De assistent-trainer is een dag per week aanwezig aan de profzijde en probeert jonge talenten te helpen bij alles wat ze bij de (al dan niet tijdelijke) overstap van Jong PSV naar de A-selectie van PSV tegenkomen. Deze bevordering is de grootste verandering in hun carrière en spelers krijgen daarbij ineens met tal van nieuwe zaken te maken.

Hoe Jong PSV er vrijdagavond in Den Bosch uit komt te zien, was gisteren nog niet helemaal bekend. Onder anderen verdediger Damian van Bruggen en middenvelder Pablo Rosario zullen het team de komende periode bij de hand moeten nemen om de huidige klassering bij de eerste vijf te behouden. Ook van de 19-jarige Kenneth Paal wordt nog altijd veel verwacht bij de beloften.

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (37%)
  • Nee (11%)
  • Te vroeg om te zeggen (52%)
1550 stemmen