Volledig scherm
Justin Kluivert reageerde gefrustreerd na PSV-Ajax. © ANP

Kluivert: 'PSV en Feyenoord winnen nooit meer van Ajax zolang ik er speel'

EINDHOVEN - Justin Kluivert deed zondag na afloop van de verloren PSV-Ajax een wel heel opmerkelijke uitspraak. Het leek of het grote talent van Ajax de realiteit toch een klein beetje uit het oog verloor. 

De nog maar 17-jarige voetballer gaf aan dat PSV en Feyenoord nooit meer van Ajax winnen, zolang hij er speelt. Statistisch gezien vrijwel onmogelijk, maar tot de eerstvolgende topper een uitspraak die staat en derhalve nog even stand houdt. 

Tegenover een journalist van De Telegraaf gaf Kluivert onomwonden aan dat de concurrenten van de Amsterdammers geen kans meer op een zege, zolang hij actief is in Amsterdam. Kluivert had het met Jürgen Locadia aan de stok in de slotfase van het duel. Hij leek daarbij een trappende beweging naar de aanvaller van PSV te maken. Locadia was furieus en noemde Kluivert een snotaap, die net komt kijken. Voor de camera van Fox liet Locadia, die zes jaar geleden zijn debuut bij PSV al maakte, blijken weinig waardering te hebben voor de branie van Kluivert. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hongerige Zoet is trots op zijn nieuwe contract: 'PSV voelt vertrouwd en goed'
    Video

    Hongerige Zoet is trots op zijn nieuwe contract: 'PSV voelt vertrouwd en goed'

    Jeroen Zoet ondertekende in 2007 zijn eerste PSV-contract en beschikt nu over een verbintenis waarvan de einddatum liefst veertien jaar verder ligt. ,,Heel mooi. Het voelt vertrouwd en goed. Deze zomer deden zich geen kansen voor die beter voelden, maar dat is zeker niet de enige reden dat ik blijf. Ik voel me goed bij deze club, dat is de belangrijkste reden. PSV past goed bij me en ik wil samen met de anderen op zoek gaan naar nieuwe successen."

PSV