Volledig scherm
Marco van Ginkel © Joep Leenen

Knie Van Ginkel wordt opnieuw onderzocht: "Hopen dat hij snel inzetbaar is"

PSV'er Marco van Ginkel heeft nog steeds last van zijn knie. De aanvoerder van de koploper ondergaat zo snel mogelijk een nieuw medisch onderzoek om de precieze oorzaak van de klachten te achterhalen.

Al sinds begin januari heeft Marco van Ginkel problemen met zijn kniegewricht, na een oefenduel in Florida. Sindsdien kwam de 25-jarige captain nog wel in actie voor PSV, maar moest hij ook drie duels laten schieten. In de wedstrijd tegen PEC Zwolle op 3 februari (4-0 winst) werd hij in de tweede helft uit voorzorg naar de kant gehaald en sindsdien traint Van Ginkel niet meer met de groep mee.

Trainer Phillip Cocu hoopt nog altijd dat de schade meevalt. Mocht dat niet zo zijn, dan is het een fikse aderlating voor zijn ploeg, die de laatste fase van het seizoen ingaat. ,,Laten we niet op de zaken vooruitlopen, maar natuurlijk hopen we dat hij snel inzetbaar is'', zei de trainer gisteren op trainingscomplex De Herdgang.

sc Heerenveen

De wedstrijd van komende zaterdag tegen Heerenveen lijkt voor Van Ginkel (foto) hoe dan ook te vroeg te komen, maar Cocu streept nooit namen door voor er definitief duidelijkheid is. Hij kan wel weer beschikken over Hirving Lozano en Steven Bergwijn, die gisteren weer meetrainden. Lozano bleek vliegensvlug hersteld nadat hij afgelopen weekeinde tegen Sparta naar de kant moest. De Mexicaan deed aan alle trainingsvormen mee.

Cocu zal er deze week op hameren dat PSV geen steek kan laten vallen en ondanks alle eerdere zeges nog ver verwijderd is van het einddoel. Zo riant is de voorsprong (zeven punten) nu ook weer niet, vindt Cocu. Belangrijk is eveneens dat PSV komend weekend weer op zaterdag speelt en concurrent Ajax pas op zondag. Bij een zege wordt de druk voor de Amsterdammers alleen maar groter.

  1. Lozano hoort strafeis van vier duels, PSV hekelt rol Higler

    Lozano hoort strafeis van vier duels, PSV hekelt rol Higler

    De aanklager van de KNVB heeft vier duels schorsing geëist voor Hirving Lozano. Volgens hem volstaan drie duels voor het vergrijp dat hij zaterdag zou hebben gepleegd in een duel met Lucas Woudenberg van sc Heerenveen, maar er stond nog een voorwaardelijk duel uit september open. Die neemt de aanklager mee in zijn eis. Er zou volgens de aanklager sprake zijn geweest van slaan en hij acht Lozano schuldig. Vrijdagochtend om 10.00 uur volgt de definitieve uitspraak.

PSV

poll

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
652 stemmen

poll

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1641 stemmen