Gastón Pereiro.
Volledig scherm
Gastón Pereiro. © EPA

KNVB houdt rekening met Europees programma PSV en verschuift drie duels

Voetbalbond KNVB heeft drie wedstrijden van PSV verplaatst vanwege de verplichtingen van de club in de Champions League. 

Het gaat om de thuisduels met Vitesse, sc Heerenveen en Excelsior. De wedstrijd tegen Vitesse op zaterdag 3 november wordt afgetrapt om 18.30 uur in plaats van 20.45 uur, omdat PSV drie dagen later in Londen aantreedt tegen Tottenham Hotspur. De ontmoeting met sc Heerenveen op zaterdag 24 november gaat juist van 20.45 uur naar 18.30 uur. De woensdag daarna ontmoet PSV in het eigen Philips Stadion FC Barcelona. 

Verder wordt het duel met Excelsior verplaatst van zaterdag 8 december om 18.30 uur naar vrijdag 7 december om 20.00 uur. De daaropvolgende dinsdag wacht PSV de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League tegen Internazionale. 

‘Belang van het Nederlandse voetbal’

,,Wij vinden dat we de verplichting hebben om de Nederlandse clubs zo veel als mogelijk de ruimte te geven om op Europees niveau optimaal te kunnen presteren", licht manager competitiezaken Jan Bluyssen toe. ,,Dat is in het belang van het Nederlandse voetbal en dus in het belang van alle Nederlandse clubs.”

PSV