Karim Rekik is in Berlijn bij Hertha BSC basisspeler. Zijn broer Omar (16) timmert in Duitsland ook aan de weg in is inmiddels jeugdinternational. Tussen hen in vader Mohedinne Rekik.
Volledig scherm
Karim Rekik is in Berlijn bij Hertha BSC basisspeler. Zijn broer Omar (16) timmert in Duitsland ook aan de weg in is inmiddels jeugdinternational. Tussen hen in vader Mohedinne Rekik. © Karim Rekik

KNVB maakt werk van Omar Rekik, die bij Oranje onder 18 in de basis staat

Omar Rekik start donderdagavond in de basis bij Oranje onder 18, dat in een toernooi tegen Engeland onder 18 speelt. Hij begint in dat duel in de basis. 

De voormalig jeugdspeler van onder meer PSV kwam al uit voor jong Tunesië en is door zijn goede prestaties bij Hertha BSC op de radar gekomen in Zeist. De 16-jarige broer van Karim Rekik kwam nog niet eerder voor een vertegenwoordigend elftal van Oranje uit en ontwikkelt zich in Berlijn goed als centrale verdediger. Het talent trainde bij Hertha al mee met de A-selectie en werkt zijn duels af met het onder 19-team van de Duitsers. 

Onlangs kreeg Rekik van de bondscoach van Oranje onder 18, Mischa Visser, een persoonlijke uitnodiging om bij de nationale ploeg aan te sluiten en hij is op die invitatie ingegaan. 

PSV