Volledig scherm
Steven Bergwijn. © Getty Images

Koeman over Bergwijn: 'Als Jong Oranje niet speelde, had ik hem geselecteerd'

Ronald Koeman heeft Steven Bergwijn niet opgeroepen voor Oranje, omdat de bondscoach van mening is dat Jong Oranje de PSV-aanvaller donderdag hard nodig heeft in het belangrijke EK-kwalificatieduel met Engeland.

Dat stelde Koeman maandagmiddag op de persconferentie in Zeist. De voormalig speler en trainer van PSV zei het logisch te vinden dat zijn keuze voor gefronste wenkbrauwen heeft gezorgd. ,,Dat had ik ook gedaan als ik niet wist waarom. En ik weet waarom. Ik heb daar ook over gebeld met Bergwijn en Van Bommel."

Bergwijn verkeert bij PSV in blakende vorm en scoorde dit seizoen drie keer in de eerste vier competitieduels. Ook in Europees verband was de aanvaller trefzeker door in het thuisduel met BATE Borisov de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. ,,Maar ik heb Bergwijn niet geselecteerd vanwege het feit dat Jong Oranje donderdag een heel belangrijke wedstrijd tegen Engeland speelt", zo legde Koeman zijn keuze uit. ,,Als die er niet was? Dan had ik hem geselecteerd, ja. In plaats van Kluivert? Dat zeg ik niet."

'Helaas voor hem'

Volgens Koeman is Jong Oranje leidend geweest voor de keuze om de PSV-revelatie te laten wachten op zijn eerste selectie voor het grote Oranje. ,,Jong Oranje vecht voor zijn laatste kans op het EK. Ik heb de keuze gemaakt tussen hem en Kluivert en in dat plaatje past Bergwijn beter. Helaas voor hem. Maar dat wil niets afdoen aan de ontwikkeling die de speler doormaakt."

  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?

PSV