Volledig scherm
PSV-verdediger Santiago Arias verkast naar Atlético Madrid © Thomas Bakker

Kogel is door de kerk: PSV'er Santiago Arias verkast naar Atlético Madrid

Santiago Arias (26) verlaat PSV en wordt speler van Atlético Madrid, de nummer twee van de Primera Division. Daarmee komt er voor de Colombiaan een einde aan de lange stroom van transfergeruchten. PSV vangt om en nabij de 11,5 miljoen euro voor Arias. 

Arias tekent voor vijf seizoenen bij Atlético Madrid, nadat PSV hem eerder al toestemming gaf om met die club te gaan praten. De rechtsback was dinsdag al in Madrid, waar hij werd gekeurd door Atlético. PSV gunde Arias de tijd om zijn gewenste transfer naar het buitenland rond te krijgen; na het WK verscheen de Colombiaan al niet meer op het trainingsveld. Ook ontbrak hij op de teamfoto.  Bij Atlético wordt Arias de opvolger van Sime Vrsjalko, die aan Inter wordt verhuurd. 

Napoli

Arias leek lange tijd op weg naar Napoli. PSV had hem ook al toestemming gegeven om met die club te onderhandelen, maar het werd uiteindelijk een lange soap. Napoli wilde Arias eerst wel, toen weer niet en toen weer wel. Ondertussen probeerden de Italianen Youssouf Sabaly te halen, maar die bleek geblesseerd. Vervolgens zei Napoli-voorzitter Aurelio de Laurentiis dat hij weer een nieuwe poging ging wagen om Arias binnen te halen. Dat is uiteindelijk niet gelukt. 

Vijf seizoenen 

Arias verruilde Sporting Lissabon in 2013 voor PSV, waar hij sinds 2015 een onbetwiste basisspeler was. In het afgelopen kampioensjaar was de Colombiaan een zekerheidje en speelde hij dertig duels, waarin hij drie keer scoorde. Hij werd drie keer kampioen met PSV en speelde 172 wedstrijden voor de Eindhovenaren. 

Dumfries

PSV heeft met het binnenhalen van Denzel Dumfries al vroeg geanticipeerd op het vertrek van Arias. Verder kan middenvelder Pablo Rosario als rechtsback uit de voeten en maakte ook jongeling Jordan Teze minuten op die positie in de voorbereiding. 

PSV