Volledig scherm
Mark van Bommel. © REUTERS

Kunstgras weg uit de eredivisie? 'Liever vandaag dan morgen'

Kunstgras de stadions uit? ,,Liever vandaag dan morgen'', was de weinig verrassende reactie van Mark van Bommel na de training van PSV dinsdag. 

De coach verklaarde zich de afgelopen jaren consequent tegenstander van spelen op de kunstmatige ondergrond. ,,In andere landen lukt het ook, zelfs in tweede, derde, vierde en vijfde divisies. Waarom hier dan niet?'', zei hij in reactie op een eerder voorstel van de topclubs PSV, Ajax en Feyenoord om kunstgras uit de eredivisie te weren.

Van Bommel begrijpt wel dat op amateurcomplexen kunstgras ligt. Kostentechnisch zijn er immers voordelen, maar de PSV-trainer vindt voetbal op kunstgras een ander spel en ziet de matten in de competitie het liefst zo snel mogelijk verdwijnen. Ook bij PSV ligt op trainingscomplex De Herdgang een kunstgrasveld, waarop Jong PSV de thuiswedstrijden in de eerste divisie afwerkt. De club wil daar in de toekomst  van af, is eerder al eens gezegd. 

Over de toekomstige competitieopzet, met mogelijk een inkrimping tot zestien clubs, lieten Van Bommel en PSV zich gisteren niet uit. De clubs besluiten hierover mogelijk later dit jaar in gezamenlijkheid. 

PSV