Volledig scherm
Albert Gudmundsson maakt de 1-0 voor PSV in het duel met FC Den Bosch. © Proshots

Lammers en Gudmundsson blijven elkaar op de hielen zitten: 'Ik moet gewoon scherp blijven'

Sam Lammers en Albert Gudmundsson blijven elkaar op de hielen zitten bij Jong PSV. Met hun respectievelijk 27e en 26e goal in de eerste divisie zorgden ze maandagavond voor drie punten voor het beloftenteam tegen FC Den Bosch: 2-1. 

Schorsingen

De aandacht ging na afloop uiteraard uit naar Lammers, die een schitterende treffer maakte. Met zijn gave techniek had hij de liefhebbers op de tribune weer eens overtuigd. ,,Jullie zijn misschien met die aantallen bezig. Mooi hoor, maar ik moet gewoon scherp blijven", zei Lammers maandag over zijn huidige rol. ,,Er kunnen schorsingen en blessures komen en daardoor zijn er misschien kansen in het eerste elftal. Ik was blij met de goal en heb voor mijn schot niet gekeken hoe de keeper stond. Het was proberen om de bal precies goed in de hoek te krijgen en dat lukte. In de eerste helft had ik er kort na het begin ook nog eentje kunnen maken, maar gelukkig was dit genoeg om vanavond te winnen."

Gudmundsson

Lammers is net als Gudmundsson een vedette bij Jong PSV, maar nog geen basisspeler bij PSV 1. Ook de IJslander heeft veel mogelijkheden en liet maandag weer fraaie dingen zien. Hij was vanaf de stip verantwoordelijk voor de eerste goal, waarna er meer evenwicht in het duel tussen Jong PSV en FC Den Bosch kwam en de Bosschenaren tijdelijk terug kwamen. Samen hebben de twee inmiddels 53 treffers voor Jong PSV gemaakt. De koek is bijna eerlijk verdeeld: Lammers staat op 27 goals en Gudmundsson trof 26 keer doel. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

  Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

  Het was niet al te best wat PSV op de mat had gelegd, had Timo Baumgartl tijdens en na afloop van FC Utrecht-PSV ook wel in de smiezen. Dat is misschien nog wel zwak uitgedrukt. De 3-0 nederlaag was een flinke uitschieter in negatieve zin. Bij de eerste van drie Utrechtse goals zag hij er zelf ook niet goed uit, in een duel met doelpuntenmaker Sander van de Streek. ,,Dat gaat niet goed, dat is duidelijk. Het is erg ongelukkig dat daarna de goal zo valt, omdat het schot van richting wordt veranderd.”
 2. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

  Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

  PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9169 stemmen