Volledig scherm
Lars Unnerstall in actie bij het trainingskamp van PSV in Qatar. © BSR Agency

Lars Unnerstall als eerste PSV-goalie terug naar zijn oude werkgever

Lars Unnerstall heeft in de winterstop de strijd om de plek onder de lat bij PSV gewonnen. De 29-jarige Duitser verdedigt zondag het doel van de Eindhovenaren tegen zijn oude werkgever VVV. Na het vertrek van Jeroen Zoet was Unnerstall uiteraard de torenhoge favoriet.

Unnerstall keepte de afgelopen twee seizoenen bij VVV en maakte in Venlo veel indruk. Bij PSV verdrong hij in november Zoet uit de goal, die een slecht 2019 kende. Na een opeenstapeling van gebeurtenissen is Zoet nu verhuurd aan FC Utrecht. 

Bij PSV is Robbin Ruiter vanaf nu de tweede goalie en hij moet het Unnerstall moeilijk zien te maken. Eerder dit seizoen kwam hij ook als eerste man in actie voor de Eindhovense ploeg, toen Zoet even geblesseerd was. Unnerstall was toen - volgens de vorige technische staf - fysiek nog niet klaar om te spelen. 

  1. Faber in aanloop naar Vitesse-PSV: ‘Ik probeer iedereen aandacht te geven’

    Faber in aanloop naar Vitesse-PS­V: ‘Ik probeer iedereen aandacht te geven’

    Twee gewonnen wedstrijden op rij hebben de situatie voor PSV in de eredivisie iets minder precair gemaakt. In de strijd om Europees voetbal hebben de Eindhovenaren de zaak nog grotendeels in eigen hand. ,,De titel is denk ik een utopie, al zijn de wonderen de wereld niet uit”, zei trainer Ernest Faber in aanloop naar Vitesse-PSV van zondag. ,,Maar de strijd om de andere plekken ligt ook nog bij onszelf.”

PSV