Volledig scherm
Lars Unnerstall in actie bij PSV. © BSR Agency

Lars Unnerstall doet opnieuw ritme op bij Jong PSV en blijft in de wachtkamer

Keeper Lars Unnerstall (29) wacht nog altijd op zijn officiële debuut bij PSV en er wijst nog weinig op een verandering van de situatie. Deze week reist hij met Jong PSV mee naar Engeland, waar de beloften een duel afwerken in het kader van de strijd om de Premier League International Cup. Jong PSV speelt tegen Everton onder 23 de tweede poulewedstrijd in het toernooi. 

Unnerstall maakte twee maanden geleden zijn debuut voor Jong PSV in de eerste divisie, in een duel met Jong FC Utrecht. Hij deed ook al mee in oefenduels bij PSV 1. De technische staf van PSV, inclusief keeperstrainer Ruud Hesp, gaf eerder deze maand als vervanger van Jeroen Zoet de voorkeur aan Robbin Ruiter. Trainer Mark van Bommel gaf aan dat Ruiter al langer bij de groep aangesloten is en Unnerstall vanwege een blessure later instroomde. 

De Duitser werd door PSV al gecontracteerd voordat Van Bommel trainer werd. In mei 2018 maakte hij de overstap naar Eindhoven, maar PSV verhuurde hem een extra seizoen aan VVV. Dit seizoen bleef Jeroen Zoet de vaste eerste keeper bij PSV en daarin lijkt voorlopig geen verandering te komen. 

 1. Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Als er ooit een speler door de voordeur weg is gegaan bij PSV, dan is het wel Georginio Wijnaldum. Een man die het personeel van de club in 2015 mee liet delen in het succes van zijn transfer naar Newcastle United. Dat gebeurde met een even simpele als aardige en bijzondere geste, door iedereen een degelijke fles wijn te bezorgen. Absoluut geen decadentie of dikdoenerij, maar gewoon een puur gebaar uit dankbaarheid. Mooi, omdat de eenvoud van oprechte erkentelijkheid - net als in de normale wereld - niet altijd gewoonterecht is in de vluchtige voetballerij.
 2. Zaakwaarnemers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  Zaakwaarne­mers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  De kans dat linksback Toni Lato (21) na de winterstop nog bij PSV speelt, is de afgelopen weken een stuk kleiner geworden. Vanuit zijn zaakwaarnemerskantoor klinken inmiddels andere geluiden dan ruim een maand geleden. ,,Een vertrek bij PSV is logisch als Toni helemaal niet speelt”, zegt de woordvoerder van Toldra Consulting, waarbij Lato is aangesloten. ,,Als je geen enkele minuut maakt, gaat het natuurlijk niet goed.”

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
9908 stemmen