Volledig scherm
Lars Unnerstall in actie bij PSV. © BSR Agency

Lars Unnerstall doet opnieuw ritme op bij Jong PSV en blijft in de wachtkamer

Keeper Lars Unnerstall (29) wacht nog altijd op zijn officiële debuut bij PSV en er wijst nog weinig op een verandering van de situatie. Deze week reist hij met Jong PSV mee naar Engeland, waar de beloften een duel afwerken in het kader van de strijd om de Premier League International Cup. Jong PSV speelt tegen Everton onder 23 de tweede poulewedstrijd in het toernooi. 

Unnerstall maakte twee maanden geleden zijn debuut voor Jong PSV in de eerste divisie, in een duel met Jong FC Utrecht. Hij deed ook al mee in oefenduels bij PSV 1. De technische staf van PSV, inclusief keeperstrainer Ruud Hesp, gaf eerder deze maand als vervanger van Jeroen Zoet de voorkeur aan Robbin Ruiter. Trainer Mark van Bommel gaf aan dat Ruiter al langer bij de groep aangesloten is en Unnerstall vanwege een blessure later instroomde. 

De Duitser werd door PSV al gecontracteerd voordat Van Bommel trainer werd. In mei 2018 maakte hij de overstap naar Eindhoven, maar PSV verhuurde hem een extra seizoen aan VVV. Dit seizoen bleef Jeroen Zoet de vaste eerste keeper bij PSV en daarin lijkt voorlopig geen verandering te komen. 

  1. Sam Lammers is de nieuwe nummer een op het penaltylijstje van PSV: ‘Heel blij met deze pot’

    Sam Lammers is de nieuwe nummer een op het penalty­lijst­je van PSV: ‘Heel blij met deze pot’

    Spits Sam Lammers stond bovenaan op het penaltylijstje bij PSV en was tegen ADO Den Haag vanaf elf meter trefzeker. ADO-keeper Luuk Koopmans was nog dichtbij een redding, maar tot genoegen van Lammers leverde zijn inzet een treffer op. ,,Het maakt niet uit hoe hij erin gaat, als hij er maar ingaat”, zei een blije Lammers na afloop van de 0-3 zege van PSV in Den Haag. Hij, Ryan Thomas en Cody Gakpo scoorden.

PSV